10 прости правила за истински живот в нета

1.   Ти съществуваш – следователно всички трябва да го научат. Колкото по-често описваш съществуванието си, толкова по-съществено е то.

2.   Не се задоволявай само с Facebook, има още толкова места, които те очакват. Не се отпускай и оставяй мнение винаги, за всичко и навсякъде. Не забравяй да споменаваш колко по-различно е в чужбина и да се възмущаваш от чуждата простотия – това показва класа и опит.

3.   Ти си нищо, ако нямаш последователи и приятели в нета. Не е важно да харесваш, важно е теб да те харесват. Води непрестанна битка за известност и никога не забравяй да гласуваш за себе си.

4.   Много е важно да имаш богат и разнообразен социален и сексуален опит – описвай подробно и съвестно всяко познанство и всяко чукане. Помни – трябва да са много и готини.

5.   Всяко действие има значение – не забравяй да опишеш вида на тоалетната хартия и консистенцията на продукцията ти – всички искат да знаят, че можеш да сереш.

6.   Ако хейтиш, прави го с такива, които не биха се защитили, защото всички трябва да те обичат и харесват, не забравяй да слагаш сърчица в текста, това показва благородство и изтънченост.

7.   Никога не се сприятелявай с по-умни или по-известни от теб – важно е да си номер едно.  Нета свършва там, къде свършва твоята популярност – прояви благородство, разширявай границите му, намери още почитатели.

8.   Сменяй често аватарите и никовете си, но не забравяй, че винаги трябва да съдържат информация за възрастта и качествата ти (goTina 16, pi425, 90/60/90Kukli4ka). Не е важно да слагаш свои снимки – важно е да слагаш красиви снимки (за предпочитане голи, напомни ми един мъдър човек 😉 ).

9.   Пътувай често и разказвай колко готино е било. Ако не се случва в реалността – има достатъчно снимки в нета, а Photoshop може да прави чудеса. Не се мъчи да пишеш свои текстове – открадни най-доброто. Ако няма начин кражбата да остане незабелязана – сложи линк и пусни коментар.

10.   Ако активността на почитателите и приятелите ти спадне – изчезни загадъчно за десет минути, когато се върнеш, обясни на всички колко се радваш да си пак с тях.

 

Животът е несправедлив, няма бутон like и брояч за приятели. Забравете за него – вие сте това, което е вашият статус.

Публикувано в Cosmo-pischman-lokum, Тролщини. Постоянна връзка.

6 коментара по 10 прости правила за истински живот в нета

 1. Lili каза:

  Буахахаххаха!Смешно и същевременно толкова крещящо и истинско.Жалко , че има и такова хора, но и те са хора.И някой ден ще проумеят , че са интернет-аз-роботи-социопати и тогава става опасно.Вариантите не са много, но са крайни.Или, или.И тогава ходи обеснявай, колко пъти си ги предупредил.
  Не случайно интернет е болест, а не удоволствие ( както се е предполагало да бъде).
  Хора спасявайте се от себе си и кабела….
  Малко лозунгистично,м?

 2. troubadour каза:

  4 е абсолютно задължително 🙂

  Подобна епидемия обаче наблюдавам повече из форумите, те там вече е истинското нет-съществуване, просто количеството психопати в тях е нищо друго освен впечатляващо.

 3. Svetla каза:

  Три пъти like за поста! (не само „видях“ и цък)
  Зори, сетих се още нещо: за да добиете по-бърза популярност, направете си няколко ника (поне десетина), 50% от блогрола ви нека е с ваши сайтове, а тези различни самоличности използвайте за да се внедрите във всички възможни „групички по интереси“. Така целият нет ще бъде в краката ви.
  Най-харесах това: винаги гласувайте ЗА СЕБЕ СИ (тцъ, тцъ, тцъ).
  И изводът: вие сте СТАТУСЪТ СИ В НЕТА (то все трябва да си някой)
  Браво Зори, усмихнат ден!

 4. зори каза:

  @Lili
  Предполагам, че е смешно на живеещите истински, но това си е вид зомбясване – web-ита някакви, не хора.

  @troubadour
  Добре дошъл, Трубадуре, от форумите ме е леко страх 🙂 и впечатляващо се пише „впе4атлява6то“ 😉

  @Svetla
  Светле, и аз благодаря за допълненията! Хубав и светъл!

 5. Nostromo каза:

  Ехааа, радвам се, че съществувам, за да прочета този ти пост и, разбира се, да го коментирам, защото все пак и аз имам някакъв опит в нет-енето, а и не случайно ме следват толкова хора [с 99% от които съм правил с(оци/ексу)ални контакти, ма няма ви описвам как, че ми свърши тоалетната хартия и трябва да сляза до магазина]. Та думата ми беше, че и аз много мразя всички, които съществуват онлайн сякаш само заради горните „правила“. Но ги и обичам <3 … по своему. Тъй де, обичам ги, за да не ми падне рейтинга и да съм атрактивен за всички. Не разбирам защо само сред умните не успявам – вероятно защото много си вирят носа. Даже повече и от мен. Затова, ако някъде ме видите да си виря носа под ник НострОдамус, да знаете, че Ламот си присвоява самоличността ми (една от многото) и ми прави цепено. Тъй, а сега трябва да бягам, че гоня полет за Малдивите. Като се върна, ще си допиша коментара… Оп-пааа, върнах се, няма да ви разказвам колко интересно беше, че бахти и коментара стана…

  И, Зори, зарежи сакралността на това число 10 и набухай всичките ни недъзи наши насъщни. Аз, да си призная, в поста ти все едно се огледах в огледало. 🙂

 6. Зори каза:

  @Nostromo

  Ностро, прав си изпуснала съм едно основно правило. Това е за теб, Ламота и бандата, която съм си подредила в блогрола, а и за бъдещите, които ще си намеря. При системно неспазване на правило № 11… става лошо и започваш да живееш някак твърде интензивно в истинския живот.

  11. По никакъв начин и под никаква форма не проявявайте чувство за хумор, не се самоиронизирайте и дори не си представяйте, че някой би се помайтапил с Вас. Нетът е СЕРЬОЗНО място 😛 Посещавайте тоалетната само, ако си носите лаптопа или мобилния, за да не пропуснете нещо и се заредете с много тоалетна хартия, за да не Ви знаят всички в мрежата като „вечно търсещи хартишка, която не цапа много при употреба“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *