Как го правят жените #2 – Каменната ера

1. Как се отглежда момиче?
Ледовете са си тръгнали, дошло е глобалното затопляне. Идеално време да отглеждаш растения и животни. Откъде накъде трябва да се отглеждат и хора? Няма време! Мяташ чавето, докато е малко, в кош или подобна на чувал торба на рамо и си вършиш по-важната работа, докато не почне да протестира.

2. Как се обучава момиче?
По това време къщите са горели и се е налагал по-предпазлив подход при обучението на бъдещите жени. Като най-подходящ се възприема преподаването с пример и може би бой. Не си мислете обаче, че това спасява къщите!

3. Как момичетата правят свалки?
Ох, тогава всичко е в името на Майката Природа, която вдъхвала живот на всичко там, дето имало живот в него. Изгрее Слънцето, Слънцето стигне до своя зенит, Слънцето залезе, цъфнат теменугите, пчелите почнат да събират нектар, разпеят се птичките… който и от тези факти да бъде отбелязан от жената, бедният мъж си знае какво следва и се подчинява безропотно.

4. Как момичето се омъжва?
По всичко личи, че това е нееднократен акт. Т.е. докато е ясно, че детето иде от майката, то бащинството е колективна отговорност. Така де, даже и отговорност не е, щото мъжете още са смятани за втора ръка създания, родени единствено, за да обслужват удобството на дъщерите на Майката.

5. Как жената прави секс?
Мнението на научната общност и мокрите сънища на ненаучната такава е, че сексът е свободен, без задръжки или ограничения освен личното желание на участничката. Яздена, яздеща или просто тет-а-тет в меката трева, тя трябва само да внимава да не я напече Слънцето, щото до откриването на Възелина има още много хилядолетия.

6. Как жената ражда деца?
Позата продължава да е нещо като шпагат. Жената обаче вече се надява на Дебелата Берта… ъъъ… Богинята майка да помогне в процеса, щото нали, таковата, раждането й е по специалността. Друг е въпросът колко често дебел… богинята си е правела труда да се занимава, ама като няма на кого другиго, на нея се уповават.

7. Как изкарва пари?
„Пари нема! Действайте!” Ситуацията е подобна. Каквото си изработиш, отгледаш, убиеш, твое си е. Бартерът е на почит. Кражбата – също. В щастливо неведение за неща като финанси и тоалетна хартия, хората и жените са живеят както дойде.

8. Как харчи пари?
Има ли желание, има и начин. Разбира се, проблемът с липсата на идея за пари все пак стои пред прадедите ни, но техният еквивалент винаги може да бъде даден за нещо лъскаво, нещо хубаво или просто за нещо необходимо.

9. Как се облича?
Все още премяната на снощната вечеря е последният сърцераздирателен писък на модата. Естествено това важи за местата, където хората са смятали дрехите за необходими. На други места Ева само би могла да завиди за добре подбрания тоалет… Вълна, памук и лен са познати по принцип като източници на материал, но техниката не е достатъчно развита, че да бъдат създадени първите кюлоти.

10. Как се обува?
Летем е най-лесно само по мазоли. Не си струва усилието да се правят обувки. Там, където има зима, необходимостта налага ботушите, които се правят по стари и изпитани с хилядолетията методи.

11. Как си прави прическа?
Прическата се е правила на принципа „оправяй се сама”. Имало е разни украшения за косата, камъчета, лъскавинки, кокалчета, и т.н. но освен спорадичното миене и може би връзване отзад, за да не влиза в очите по време на работа, други луксове не са известни.

12. Как ходи на козметик?
Тук отново се сблъскваме с проблема за липсата. В случая на козметик. Нищо, и направи си сам е не лош вариант…

13. Как ползва тоалетната?
Уседналият начин на живот предполага и необходимостта от наличието на уседнали тоалетни… Това най-често е дупка в земята, която обикновено е откъм подветрената страна на дома. В спешни случаи обаче и улицата е алтернатива. Патриотичното наторяване на нивите се практикува при възможност.

14. Как гледа телевизия?
Най-често телевизия се е гледала у съседите. Скуката на ежедневието, разнообразявана само от труд и секс води до странната умствена аномалия да се смята, че все някъде по тоя свят става нещо интересно. Прозорецът, като единствен екран, предава само картината на съседския плет и евентуално – съседския прозорец. Чат-пат жените сами си пишат сценарии, които после разказват на децата и една на друга. Понякога дори си вярват, че са истини.

15. Как и за какво ползва Интернет?
Интернет е заместителят на телевизията, когато там не дават нищо интересно. Сателитните връзки са ползвани само от бизнес клиенти, докато оптичните – от геймърите и форумните обитатели. Най-хубави дискусии се развиват до водоизточника.

16. Как шие?
Игла, сушени черва от котка или сродно животно, кожи, кожи и пак кожи. Аман! Добре, че щавенето вече е познато, че иначе щеше да е егати досадата.

17. Как мие?
Миенето се извършва рядко. Ако се опита да измие кирпичената стена, най-много да я разтече по пода. Подът е вече блажено отъпкан и няма нужда и той да се каля. Съдовете се мият, колкото да не влизат мухи в салатата, но не повече, че и те могат да се нащърбят от пясъка и търкането. Прозорците не се мият – причината е същата, поради която не се перат и новите дрехи на царя.

18. Как пере?
Най-вече с киснене. То, какво толкова има да се пере на една кожа? И без това петната са добра маскировка.

19. Как готви?
Освен мръвки и грудки, вече към яденето има неща като хляб, чорби и прочее лакомства. Върхът е меда, но това е награда само за смелите. Най-често срещана подправка – пясък.

20. Как спори с мъж?
Най-вече от позиция на силата. Тя е дъщерята на Богинята и следователно тя не може да не бъде правата. От друга страна, мъжът, както казахме, е обслужващ вид и неговите мисли започват така:
1. Жената винаги е права.
2. Ако смяташ, че жената не е права, погледни точка 1.

21. Как се става жена?
Със специален ритуал, състоящ се най-вече от секс. Изпълнява се или на събиране на племето, или набързо зад някой храст. После ритуалът пред племето е колкото да има и официално представяне.

22. Как се къпе жената?
Вир, езеро, поточе. Това са най-често срещаните бани. Другото е открит душ по волята на местните метеоролози. Актът включва събличане, изтъркване, малко маз за да „бъде нейната кожа гладка, нежна и хидратирана!!!” и изсушаване.

23. Как жената пази тайна?
Което е тайна на една жена, то е тайна и на всички останали жени. Ако някой мъж си завре работата там, където не й е мястото, то той е своевременно смъмрян, бит или кастриран… или оставен на сухо за дълго време, от което да страдат най-вече по-младите юноши в племето…

24. Как общуват помежду си жените?
Тук може би трябва да се зададе въпросът: „Как не общуват помежду си жените?”. Общо взето по онова време целият ефир е запазен за жените като мъжете са само фонови смущения, които трябва да бъдат заобикаляни или прегазвани при необходимост.

25. Как жената манипулира?
Чрез религията! „Майката ражда всичко. Аз раждам. Аз съм част от Майката. Моята воля е част от волята на майката! Точка.” На мъжът не му остава друго освен да казва: „Да, сър!” и „Слушам, сър!”… или „мадам” трябваше да бъде? По-скоро – не.

26. Как бие жената?
То се прави единствено с профилактична цел. Да помни мъжът кой е мъжът в семейството и кой трябва да изпълнява заповедите. Казват, че боят не е болезнен, но горките добродушни мъже с неразбиране и почуда получава кютек от създанията, за които се грижат с толкова любов и обожание.

27. Как пие жената?
До изнамирането на бирата има още време, но чашите от кора и сходни материали вече са готови, чакайки своето съдържание. Засега в тях се слага само вода, мляко, разни отвари, настойки и други предцивилизационни течности. Пие се с внимание към цялостта на чашата, защото винаги е възможно да ти се разпадне в ръцете, а меховете са си огъваеми.

28. Как се прибира жената (особено ако е правила неща от горните въпроси)?
Нещата от горните въпроси не са от значение. От значение е, че се прибира жената и всички трябва да го разберат…

Публикувано в Гост също рече, Как го правят жените. Постоянна връзка.

7 коментара по Как го правят жените #2 – Каменната ера

 1. caribiana каза:

  и въпросната Богиня така смачкала мъжкото его, че това наложило създаването на маскулизма. И като се пръкнал тоя ми ти маскулизъм, като почнали мъжете да си измислят разни мъжки богове, та до ден днешен. И що са им много – не е ясно 🙂
  Не разбрах защо точно на там ми тръгнаха мислите, ама съм им дала свобода, да ходят където си искат. И те ходят…в главата нищо няма 😀

 2. troubadour каза:

  Като чета поредицата все за един филм се сещан – Quest for fire за едни обрасли в косморляк пичове (и една пичонка), дето се мотат цял филм по без гащи, но омазани в боя и косми, да дирят огън, че да си спасят племето. Знам, че този коментар не допринася с нищо към просперитета на човечеството, ама ми се стори, че ако напиша само :

  „За номер 27 – ахахахаха“

  Щях да си пропилея имиджа на аграрен плейбой.

 3. gost каза:

  @caribiana Аз мога да ти обясня. Мразиш мъжете и си търсиш начин как да ги омаскариш и обявиш за комплексари. Това, че си права, не те прави по-малко заядлива. 😛
  @troubadour За хилежа – благодаря! За филма – Божеее, тия наръч съчки, малко прахан, кремък и т.н. нямали ли са, та търсят огъня? Даже и някоя по-грамотевична буря щеше да им реши проблема. 😀

 4. troubadour каза:

  Е, това е един много як филм и се занимава с първобитните племена (някои могат да си палят запалки, другите не) и през целия филм гледаш три тъпака (2 космати момченца и едно епилирано момиченце) как се шляят из некви пейзажи, крият се от мечки, лъвове, и друга зла гад. Няма диалог, само нечленоразделни звуци. Голямо кино (сериозно) 🙂

 5. caribiana каза:

  ай ся! и мъжемразка ме изкара… За свое оправдание искам да кажа, че около 7% от мъжете вероятно не ги мразя, а за останалите ми е все едно. Мразенето ме изтощава емоционално и гледам да не се хабя излишно. Но пък е верно, че съм заядлива… понякога… друг път – по-често 🙂

 6. gost каза:

  @troubadour
  Хаха! От мен не търси филмова грамотност. Този филм го гледах преди повече от 12 години в ранна детска възраст. Тогава ме впечатли, а после не съм си давал труда да разширявам познанията си в тази сфера и го водя като любим. 😀

 7. gost каза:

  @caribiana
  Нищо, колкото и да мразиш мъжете, аз пак си те харесвам – ни съ бой!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *