Как го правят жените #3 – Бронзовата ера

1. Как се отглежда момиченце?
Цял куп нововъведения в бита и техниката, нови селскостопански култури и културни архетипи, нужда от работна ръка… да му мислят момиченцата и несъществуващите закони, регламентиращи условията на детския труд.

2. Как се обучава момиченце?
Даваш на момиченцето работа и следиш да го удариш, когато сбърка. Липсата на време за кой знае какви обяснения и майчински или други грижи стимулира развитието на независимо мислене у децата. Системното посочване чрез бой на грешките в независимото мислене и независимото мислене като грешка са в основата на това процесът да не придобива неприятни насоки.

3. Как момичетата правят свалки?
Ключът е мъкненето на вода. Извършва се вече във ведра, щото меховете са стара технология за уседналите общества, а едно такова мъкнене от не знам колко си километра е гадна работа (носенето на стомни на главата – също), ето защо момичетата съчетават полезното с приятното. Когато искат да покажат благоразположение, момичетата карат избраника си да изпие част от каргото.

4. Как момичето се омъжва?
Богинята майка вече е детронирана и омъжена насила към едър мъжага с голяма… сила… който ръководи екип от подизпълнители, които да му вършат ежедневните дейности, докато той хойка по разни крави, а жена му беснее зад него. Ето защо и жената влиза под кофти ъгъл в брачни води, които стават кървави изключително бързо.*1

5. Как жената прави секс?
Общо взето, както фирма изпълнява нискобюджетна поръчка – бързо, лесно, както се получи и между другото. Принципът е: „Ти ми нищо не даваш, тогаз оти и аз да се пъна?”.

6. Как жената ражда деца?
Кофти задача си е. Боли, както казват, дори повече, отколкото да те ритнат в топките, колкото и на мъжете да не им се вярва. Жалко, че не може да се направи тест върху един индивид, който да даде наблюдения от първа ръка. Нищо, казват, че на места опитите продължават.

7. Как изкарва пари?
Пари вече има или поне сериозна търговия, която скоро ще се нуждае от тях. Жените не владеят занаяти отвъд тъкачеството, шиенето и чукането, чрез които дават своя принос в семейния бюджет.

8. Как харчи пари?
Вече има бижута, чуждестранни стоки, стоки от първа, втора и н-та необходимост, които могат да се намерят на пазара. Общо взето харченето зависи от количеството пари, с които разполага жената, както и от количеството хематоми, които получава от мъжа си.

9. Как се облича?
Количеството на далечния търговски обем е все още малко, така че повечето стоки се реализират главно на местния пазар. Допълнително затруднение е и фактът, че щом ти имаш овца, то и съседите имат най-вероятно овца и следователно нямат нужда от твоята вълна. Това води до предпочитането на дрехи собствено производство при окомплектоването на личния гардероб.

10. Как се обува?
Мазолите все още са лидери в пазарното търсене. Като изгряващи звезди на пазара обаче, се появяват разнородни сандали, ботуши и други кожени изделия. Дървесината също смята скоро да заеме полагаемото й се място.

11. Как си прави прическа?
В повечето случаи не е нещо особено, въпреки че има ситуации, когато това е от значение в някои религиозни, социални и магическо-агротехнически събития. Така или иначе, вариантът „така ме е родила майка ми, а тия върви са да не ми влиза в очите и устата, докато работя” е един от най-популярните.

12. Как ходи на козметик?
Най-популярният начин е като се наведе над някой вир или ведро с вода. Ако всичко завърши благополучно, жената е измита, с подредени коси, в които даже може да има цвете или цял венец, и с изжабуркана уста. Ако ли пък – не, то жената завършва мокра, проклинаща калта, стряскащите я животни или тъпи шегаджии  и хлъзгавите брегове.

13. Как ползва тоалетната?
Според скорошно проучване, извършено от мен в Нетя, се оказа, че при уседналите племена, натрупването на боклуци и стари сгради с течение на времето образува т.нар. селищни могили. Те представляват село, построено върху прежните остатъци от същото това село. За останките от стари сгради – ок, а за боклуците се предполага, че са от всякакъв произход…

14. Как гледа телевизия?
За хорър филмите се поставя на мястото на домашния добитък особено в дни като коледа, Георгьов, Петров и Никулден. За сапунките е най-лесно да погледне собствения си живот обаче без частта с богатите семейства. За военните драми и прочее е най-лесно да излезе до площада, който се намира пред къщата и да чуе за дрязгите между двете съседни на нейното села.

15.Как и за какво ползва Интернет?
През този период интернет технологиите не отбелязват развитие в сравнение с предишния. Като единствено нововъведение могат да бъдат посочени пощите, които не разчитат вече единствено на емотикомите.

16. Как шие?
Шие на ръка, с досада, чудейки се дали си струва да разнообразява тая тъпня с някакви си везма и подобни простотии, след като шест часа след обличането си, дрехата ще придобие изцяло нов цвят. Все пак се правят опити в тази насока с оглед на възможността произведението да бъде продадено на някого, който го е мързел да си шие сам или се смята за прекалено богат да го прави. Разбира се, след закупуването на дрехата, човекът вече не е толкова богат.

17. Как мие?
Наличието на подобен акт все още се поставя под въпрос от някои изследователи. Все пак наличието на мебели е предпоставка да се смята, че са правени опити в тази насока. Най-вероятно обаче опитите са свършвали със заключението: „мокро е, следователно е мито”.

18. Как пере?
Пране, макар и в особени случаи се е налагало. Извършвало се е с иновативна технология, която остава ненадмината до модерната епоха на XVIII век. Основна част от технологията е включвала жена, пране и река.

19. Как готви?
Старателно. В края на краищата вече има такива неща като царе и царски празненства. От време на време на тях е трябвало да се сервира и нещо, което е неспособно да абсорбира цялата слънчева светлина попаднала върху него.

20. Как спори с мъж?
Времето на еман(цип)ацията* е приключило и мъжете измислят** войната и опасността от нея като начин да оправдаят новата си власт.
* – еманация ще рече, че жената се има за олицетворение на Дебелата… Богинята майка.
** – Разбира се, всеки знае, че ограничените ресурси и необходимостта от домашна техника във вид на роби, които да отменят нежната половинка от по-тежките семейни задължения няма нищо общо с това.

21. Как се става жена?
Официално се води, че актът става постсватбено, но злите езици намекват за топли летни нощи, сено и тих момичешки писък, внезапно преминаващ в женски.

22. Как се къпе жената?
В изворите не са описани много подобни сцени с обикновени жени, но излагането на дъжд е било доста популярно, защото бил способен да достигне до най-интимните части на жената (най-често във вид на едър, рус и разгонен мачо, търсещ как да изневери на Бер… Богинята майка, която му е турена за жена при брак по сметка).
Бележка – къпането на мъж от жена е доста по-опасно особено ако жената ти е дъщеря, ти искаш да убиеш настоящият й мокър сън и очакваш от нея да ти върне младостта*.*2
* – ма то май за идиотите всичко е опасно.

23. Как жената пази тайна?
Представени са доказателства, че способността на жената да пази тайна е функция на влюбеността й. Пропорцията е обратна. Явлението е опасно особено като се има предвид, че по този начин са били унищожени някои реликти от уникални същества – например Минотавър.*3

24. Как общуват помежду си жените?
Интернет, усмивки и злобни погледи. Известен е случай обаче, когато за посредник служи и гигантски стършел, жилещ задника на „тая крава” (съперницата)*1.

25. Как жената манипулира?
Жената манипулира изключително умело чрез истини, лъжи и полуистини. Подходът е сходен на този от предишната епоха, но вече без помощта на религията. С хилядолетия натрупвано умение жената подвежда всеки, с когото разговаря. Най-вече себе си.*2 *3
26. Как бие жената?

През този период не е известно жената да може да бие. Вече размерът има значение. Жените нямат необходимите размери. Следователно жените не са от значение. Има някои слухове за жени воини, които убивали мъжете след копулация, но това са най-вероятно фантазиите на разгонените любители на секса до смърт.*4

27. Как пие жената?
Бирата е изобретена! Това откритие дава началото на съвременната цивилизация. За жалост обаче, и двете са още в начален стадий на разработка и се налага да се поемат през сламка. Засега лидер на пазара е виното.

28. Как се прибира жената (особено ако е правила неща от горните въпроси)?
Нещата от горните въпроси не са от значение. От значение е с кого е избягала жената. В по-леките случаи връщането отнема само няколко десетки хиляди живота и десетина години*.
* – не питайте колко време отнема на мъжете.

Бележки за ползваните митове:
*1 – Митовете за Хера.
*2 – Погледнете историята на Златното руно и по-специално Медея.
*3 – За повече информация прочетете за Тезей, Ариадна и т.н.
*4 – За амазонките иде реч.
*5 – Събитията са най-пълно описани от Омир.

Публикувано в Гост също рече, Как го правят жените. Постоянна връзка.

5 коментара по Как го правят жените #3 – Бронзовата ера

 1. Кръстю каза:

  Ако имаш предвид Омировата Елена, предполагам, знаеш, че това не и е било първо отвличане, нито е била кой знае каква красавица, просто за него като слепец всички жени са били прекрасни, освен това си е поставил задачи да представи пред света тия педерасти, древните гърци като големи мъжаги, които правят война заради една жена…
  Обаче по едно време е забравил, изглежда и виждаме как надълго и широко описва как Ахил много плакал за приятеля(?!?) си Патрокъл и с каква ярост влачил Хектор от ядъ (смях) :в

 2. gost каза:

  @Кръстю
  Хъм, аз защо имам чувството, че слепотата не е пречила на Омир? Въпреки че не е можел да изпълни принципа „око да види, ръка да пипне“, то не е било заради
  1 невъзможността да закара до хубавото Льони
  и
  2 защото никой не би му дал да провери тактилно какви са и физическите характеристики,
  а поради това, че рецитира своите поеми около 4 века по-късно, ако си спомням правилно. 😀 А иначе как беше онзи виц:
  Учените доказаха, че „Илиада“ и „Одисея“ не са създадени от Омир, а от друг грък със същото име. 🙂

 3. Кръстю каза:

  – Той, кандидат-зетят ни, приятелят на нашата Льони е научен работник…- казала Майка и.
  – Той можа да е научен, но аз ще го отуча! – казал Баща и (смях).

 4. gost каза:

  Завесата бе рязко дръпната настрани.
  Зад нея имаше жена — закръгленичка, добре изглеждаща по леко повяхнал начин, с черна рокля и наченки на мустачки. Няколко деца от различен калибър се опитваха да се скрият зад нея. Ринсуинд изброи поне седем.
  — Коя е тая? — попита Ерик.
  — Хъм — отговори Ринсуинд. — Склонен съм да мисля, че е Еленор от Тсорт.
  — Я не ставай глупав — прошушна Ерик. — Та тя прилича на майка ми. Еленор е била много по-млада и е била цялата… — Гласът му изневери. Направи няколко движения с ръката си и очерта формите на жена, която едва ли би могла да пази равновесие.
  Ринсуинд се постара да не среща погледа на сержанта.
  — Да — каза и лекичко почервеня. — Ами, виж. Ъ-ъ. Съвсем прав си, но ами, обсадата е била продължителна, нали? И се е случвало туй-онуй.
  — Не разбирам какво общо има това с другото — твърдо заяви Ерик. — Класиците никога не споменават нещо за деца, казват, че през цялото време тя все бленувала из кулите на Тсорт и тъгувала по изгубената любов.
  — Е, да, предполагам наистина е тъгувала по мъничко — каза Ринсуинд. — Само, че видиш ли, само ти можеш така силно да бленуваш, а на нея сигурно й е било мразовитичко из тези кули.
  — Можеш да си пукнеш от такова бленуване — утвърдително кимна сержантът.
  Лавеол умислено наблюдаваше жената. После се поклони.
  — Предполагам, знаете защо съм тук, госпожо — каза.
  — Ако докоснеш някое от децата, ще пищя — категорично заяви Еленор.
  Лавеол за сетен път доказа, че заедно с партизанските си качества проявява и забележително нежелание да пропилява предварително подготвена реч, щом веднъж си я беше подредил в главата.
  — Прекрасна девойко — започна. — Сблъскахме се с много неволи, за да те спасим и отведем обратно при твоя… — поколеба се, — … твоите любими, ъ-ъ. Всичко обърках, нали?
  — Не можех нищо да направя — промълви Еленор. — Обсадата сякаш продължи толкова дълго, а крал Мавзолей беше много мил, а при все това аз пък никога не харесвах особено живота си в Ефеб.
  — Къде са всички сега? Имам предвид Тсортейците. Освен тебе.
  — Всички са горе на бойниците и хвърлят камъни, ако искаш да знаеш.
  Лавеол вдигна ръце нагоре в отчаяние.
  — Не можа ли, видиш ли, да ни пуснеш бележка или нещо такова? Или да ни поканиш на някое кръщене.
  — Всички вие така се забавлявахте — каза тя.

  Това е част от книгата на един много по-добър интерпретатор на събитията от мен. 😀

 5. caribiana каза:

  🙂 и мечка
  щот ме мързи да пиша, знаеш 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *