Как го правят жените #4 – Предхристиянски период

Тази версия е специално подготвена за всички мъже под чехъл и всички феминистки, но разбира се може да се ползва и от останалите простосмъртни. Ако Трубадур не се чувства в кондиция, по-добре да не чете – много е депресарско. На негово внимание и на това на любопитните предоставяме сегментираната версия след въпросите, където има данни за отделни култури.

Как се отглежда момиче?

Щом проходи му връчваш една тояжка и го пращаш да пасе разни животни. Първоначално пасе патки, като поотрасне – гъски, на 4-5 години вече може да се грижи за кози и овце, на 7 поема грижата и за по-малките си братя и сестри, но овцете са на първо място, на 9 е добре да се затвори в кухнята, защото вече знае как да се скатава като товари с работата си по-малките, а и съседите започват да я заглеждат. На 11 бива извеждана сред хора, за да се изтъкнат предимствата и като бъдеща снаха и съпруга. На 13 вече е сгодена и скоро спира да е момиче.

Как се обучава момиче?

С бой, глад и бой, ако не слуша – с много бой.

Как момичетата правят свалки?

Никак.

Как момичето се омъжва?

Като баща и се разбере със сватовете.

Как жената прави секс?

Както дойде, когато мъжът реши.

Как жената ражда деца?

Както дойде, когато решат да излизат.

Как изкарва пари?

Жената може да струва известно количество пари, но само като много млада и девствена, на 13-14 вече е свързана с прекалено много разходи и е добре да се продаде на някой балък.

Как харчи пари?

Никак

Как се облича?

С каквото си направи, според какъвто е обичаят за обличане.

Как се обува?

Никак. Боса е по-пъргава. Добре де – преиграх. При нужда може да си обуе я сандал, я цървулче, но обувната индустрия определено не е развита по това време и красотата на чепичките зависи от умението на обущаря. Иначе казано – още няма Карита и специални помещения за обувки.

Как си прави прическа?

Сплита се на една или много плитки, ако така иска съпругът и, за да му е по-удобно да я дръпне където му е нужна. Пуска си косата, за да е лесно изтриването на ръце в нея. Може и да я хване с някоя фиба, ако е малко по-заможна, но при липсата на бои за коса по това време е абсолютно естествено да се мре значително по-рано, щото като ти побелее косата е прекалено видно, че си от гилдията на лачените чанти, а коя жена ще търпи това твърде дълго. В Египет ползват перуки. Прическите не са изключително разнообразни, но сегашните кифли следват някои от тогавашните традиции за рошавост и обем.

Как ходи на козметик?

Ако иска да може да ходи – не ходи. Козметик е мръсна дума за болшинството жени по това време. Има и изключения, които сега непрекъснато ни се натрапват – я някаква кака си плицика в мляко, я цапурка в мед и разни подходяще за консумация продукти. Не се заблуждавайте – по това време само парясници, ядосани на съпрузите си или останали без такива, но с много власт, имат опцията да мислят за козметик. Появили са се благовонията, обаче по това време, те са прекалено скъпи, няма ментета и наливни и са достъпни само на много малко народ.

Как ползва тоалетната?

Бързо, леко приклекнала, зад храст или бунище. При наличие на прислуга, течеща вода и прочие – опциите стават значително повече, но това пак са частни случаи.

Как гледа телевизия?

Не и е до телевизия. Пък и още не са измислени сутрешните блокове, няма сапунки и телевизионни състезания – що и е да гледа високо художествени и филми с научна тематика, ако може да скокне до площада (тайно от мъжа си и) да погледа сеир.

Как и за какво ползва интернет?

Не го ползва – има си работа, не е като днешните жени, а и скоростта му по това време не била много добра. Знае се, че най-бързият нет пречукал провайдъра след опит за доставяне на информационен пакет за ситуацията след една битка. Кофти са живели – без социални мрежи и бг-мама. Идея нямам как са оцелявали.

Как шие?

Бързо, качествено и на лунна светлина, щото свещите са кът.

Как мие?

С вода от реката и с парцал. Б някой къщя вече се потребява камък и мрамор – миенето започва, а Мистър Пропърт още е с коса и не се занимава с изпълняването на желания.

Как пере?

На реката. Без пералня, без течен прах за пране и без омекотител. Хич не и е било леко.

Как готви?

Природосъобразно, каквото отгледа или каквото и донесе съпругът и. Желателно е да сготви – в противен случай може да стои гладна и бита.

Как спори с мъж?

Никак. Ако много и прекипи – готви по специална рецепта (предавана от майка на дъщеря) и после известно време е без съпруг, тоест няма желание да млатне някой по главата, вместо да си затваря устата и да се съгласява.

Как се става жена?

В сила е класическото действие от предходните периоди. За по-малко от 30 секунди след приключването на сватбата или пак за толкова – преди нея.

Как се къпе жената?

Не се къпе. (Излъгах. Зависи от културната традиция и местоположението, от благосъстоянието също.) Много жени само това правят. Висят в разни гьолове и често им се случва я некой бик ги качи – да ги повози, я други екстри, описани в митологиите.

Как жената пази тайна?

Като си стои в кухнята и ражда деца. Така за доста сериозен период от време до нея не достига тайната, че би могла да върши и друго.

Как общуват помежду си жените?

В кухнята, на кладенеца, когато някоя ражда.

Как жената манипулира?

Манипулира с метлата, с точилката, с кухненската посуда, може да манипулира и с тайната рецепта. Ако не манипулира добре с тях се налага съпругът и да манипулира с пръчка по нея.

Как бие жената?

Жената бие животните и децата. За предпочитане е да бие децата, защото животните може да пострадат.

Как пие жената?

Два пъти дневно – вода, като иде до кладенеца, за да донесе водата.

Как се прибира жената (особено ако е правила неща от горните въпроси)?

Бързо се прибира, защото има работа, мъж и деца, а и бой я чака – все ще се намери за какво.

 

В Египет.

Жега е и освен стандартните процедури тук жените трябва да внимават за:

 1. Крокодили
 2. Крокодили на 2 крака
 3. За избягали мумии, щото има ли мумия – има и снимачен екип с нея, а тия където минат правят само бози. Както е известно от жегата бозата ферментира, става на резняк, после и хората ферментират вътрешно и следва голямото пране. Прането се извършва предимно на Нил, там щъкотят крокодили и … виж т.1 и 2

В Египет има специфично отношение към разни животни, те биват обожествявани и страстно почитани. Ако например съпругът крещи на жена си „Змийо мръсна, що ми е топла бирата!? Марш в мазето, кучко проскубана за студена бира, че ще ти завра бутилката, където слънце не огрява! И побързай, тъпа краво, че съм се наточил като новобранец преди първа градска, ако не си в кревата до 2 секунди, ще те дам на крокодилите ” – това би следвало да се тълкува като „О прекрасна Рененутет, нека привечерен хлад гали благословените ти длани, които ми поднасят божествени напитки, нека Ра изпълни цялата ти същност, о благодатна Изидо, нека Апис и Себек бъдат свидетели на безграничната ми любов.”

Е това се казва романтик! Ееееех! Живели са си яко египтянките.

 

 

В Елада

Тук жените и робите са били на почти еднаква почит. С тая разлика, че робите вършели работа и имало известна надежда да бъдат освободени, а жените ставали само за раждане на деца. Общоизвестно е пристрастието на гърците към възвишената мъжка любов, но… това е друга тема.

В това изследване задължително присъстват още 3 вида жени, които трябва да бъдат описани, но те определено не са  представителки на стандартната женска маса и няма да бъдат задълбочено изследвани

1. Жрици (жрицата Диотима пр.), които могат да си говорят и правят каквото искат, а и често са доста друсани, щото в прорицалищата я некой серен извор се намира, я нещо за пушене, я някоя друга благина за шмъркане, я в много краен случай –гъбки (как иначе да правят предсказания).

2. Хетери – кой е казал, че в Европа не е имало гейши, имало е, ма елините твърде бързо са слезли от политическата сцена и сега се кефим само на елитни японски проститутки. Та тия дами живеели доста по-различно, но изключенията не са много и не се отразяват върху научността на изследването.

3. Жителки на остров Лесбос – е тия мадами си живеели яко според представите на много съвременни мъже и едно вероятно анализиране на техните навици и порядки би се отразило пагубно върху мъжката аудитория, която и сега не е твърде задълбочена в четенето (ей, ай стига си представяхте кво са си правили една на друга), та по-добре би било да не ги караме да „страдат” – мъжете.

 

Добре е да се знае, че в този период истинска кухня са имали само домовете, в които са резидирали цар, управител на град, област или значима административна единица. в гарнизоните край градовете и вероятно в още известно количество обществени постройки, които пропускам. Иначе помещенията не са били много и кухнята, кабинетът и спалнята са се ситуирали там, където и детската, трапезарията, библиотеката и банята. Някои от помещенията не били силно разпространени в обикновените домове, даже никак не били, но и това са само подробности. Иначе казано – в този период кухня и огнище са едно и също, а Пепеляшка не е чак толкова измислен герой, но да ви кажа, че тя е на 2-3 хиляди години ще е доста неромантично и Трубадура пак може да се почувства депресиран 😛

 

Завършвам изложението с една интересна практика, която иде да покаже колко бесни и неуравновесени били жените по това време и защо се е налагало да се упражнява толкова строг контрол над действията им. Съществували религиозни практики, позволяващи на дамите да се събират на импровизирани пикници и да си попийват вино (по това време правено без компромиси и оцветители). След някои подобни сбирки, изчезнало известно количество мъжко население. Щателни разследвания на тогавашните криминолози доказали, че господата били разкъсвани от дамите след  разнородни употреби. Разкритията наложили още по-строго отношение към женската част на човечеството, подчинена на правилото „Само тия три неща”, но още липсвала сръбската музика, щото по това време щъкали само макета и тракета, римляни и варвари, а всички те предпочитали по-силовите изяви.

За Рим време не остана – но това не е голяма болка, защото там стандартно потребявали всички вече описани процедури.

Публикувано в Как го правят жените. Постоянна връзка.

6 коментара по Как го правят жените #4 – Предхристиянски период

 1. caribiana каза:

  😀
  Това е най-доброто за сега. Или просто съм в добро настроение :p
  Или ти задобряваш като изследвач на загадъчната и нежна женска природа 😀

 2. Кръстю каза:

  Ами като не остана време за Рим, да ти кажа нещо за Варна от миналото лято.
  Както знаеш, кварталните бакалии през лятото са повод на мъжете да си пият бирите пред тях.
  -Аде прибирай са, стига лочи бири и дрънка простотии там! – съпругата на Комшия 1, живеещи точно срещу бакалията.
  – Ай, млъквай там, ша дода ша ти накъсам пърдялника! – отговор на Комшия 1 – и реплика към нас:
  – Жинити тряа ги режеш веднага! Дан си отварат мноо човкити! 🙂

 3. зори каза:

  @caribiana
  Предполагам, че просто тази трактовка ти изнася повече, защото е женска направа. Снощи бях гроги, но Gost ми нареди да се направи следващата версия и аз послушно я направих. Както виждаш женската гледна точка е… женска 😉 Опитах да съм обективна – не много успешно 😉

  @Кръстю
  Кръстю, заплахата за пърдялника е типично римска, с леки заемки от някой варварски културни практики, предпочитащи за храна ряпа и нейните производни. Желателно е да се отчете (обаче) и обръщението на дамата, която се изживява като жрица на Великата богиня майка и определено демонстрира присъщата им агресия.
  Бас държа, че едно „Мъжо, искаш ли кюфтета със салатката?“ щеше да предизвика доста по-египетски тип диалогичност. 😉

 4. caribiana каза:

  хаха, мдааам 🙂 Женската гледна точка определено е женска. И някак по ми е близка до душата.
  Ама gost хич ли няма пръст в цялата работа? Ееей, много бързо му омръзна да се занимава с женските мистерии…

 5. Зори каза:

  @caribiana
  Мисля да му предложа да се заеме с някой от по-кокетните периоди – хем ще бълва змии и гущери по женските изцепки, хем ще можем за се заяждаме с него 😉

 6. Кръстю каза:

  Родна реч, омайна, сладка… (смях) 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *