10 прости правила за намиране и употреба на информация

 

1. Никога и под никаква форма не ползвайте

a)      Учебници

b)      Книги

c)      Карти (географски)

Всичко това е измислено от садисти, които целят да ви накарат да мислите самостоятелно.

2.  Винаги карайте някой да ви разкаже, ако може и да реши какво да правите после – би било супер. За целта има:

a)      Приятели

b)      Съседи

c)      Новини между сериалите

d)      Вестници и списания с мненията на всички фолк-звезди по всички възможни проблеми.

3.  Не се доверявайте на кратки формулировки. „Тук не е информация” значи , че ще ви отговорят при повече наглост, „Цялата информация е публикувана на…” значи,  че някаква гадна лелка ще ви прати да си четете сами, а тя само ще ви гледа сеира и ще се кефи, че трябва да мислите.

4.  Не вярвайте на твърдението, че безкритичното четене може да е вредно. Това, че четете е вредно  и то е достатъчно ясно на всички запознати със заплатите на научните работници, ако се налага и да мислите какво четете… гадно ще е.

5.  Не се подлъгвайте от кратките текстове със сложни и завъртени думи – може да са кратки, но ще ви се наложи да търсите дума по дума в речника и пак няма да разберете за какво иде реч. По-добре вижте какво пише в хороскопа ви и следвайте указанията.

6.  Не си правете труда да помните как сте стигнали до дадена информацията – винаги ще се намери някой нещастник, който да възстанови пътя, преди да разбере, че сте чели глупости. Достатъчно е да кажете, че сте чели някъде и да обясните какво смятате, че трябва да пише там. Не е задължително да запознавате другите, че вие смятате така, а то може и друго да пише

7.  Не е препоръчително и да помните прочетеното или наученото– имате една глава, пазете я, не я претоварвайте, тя ви е за цял живот и ще ви е нужна да решите коя ви е любимата цицореста фолкаджийка, кое ви и любимото ядене и кога е време за сране.

8.  Няма нищо по велико от рекламите – те ще ви научат кое е правилното отношение към живота. Следвайте техните послания и не се съмнявайте, че основните занимания на човечеството са да се къпе, да сере, да не сере, да пие бира (мастиката изчезна някъде, нищо, че е сезона на дините и пъпешите), да пуши, да кара коли, да ползва дамски превръзки и тоалетна хартия и през всичкото това време – да не работи (Благодаря Ви, доктор Енчев!) и да дъвче дъвка.

9.  Никога и под никакъв предлог не обмисляйте наученото. Възможно е да се усъмните, а това значи, че ще ви се наложи да потърсите още информация. При поява на две мнения винаги има опция за нещо средно, а за вас се очертава среден и то доста голям и ръбат, защото сте имали глупостта да се съмнявате и сега по всички закони на битието (опаааа, тая дума е от лошите, прескочете я) трябва да бъдете наказани.

10.  Щом прочетете това – забравете го. Ако сте умни и мислещи, то не Ви трябва (достатъчно сте се прецакали) и е създадено само, за да се усмихнете, ако сте от другата категория (овъртяна дума за речник, ще ви се наложи да прочетете още известно количество други преди да осъзнаете, че е сложна за разбиране) – прочетеното е опасно за вашето съществуване, защото ще ви направи от „полу” съвсем пълни идиоти.

Публикувано в Cosmo-pischman-lokum, Тролщини. Постоянна връзка.

12 коментара по 10 прости правила за намиране и употреба на информация

 1. troubadour каза:

  Добре е, има двете SS (без waffen обаче), а именно сатира и сранье, арно е, Атанасе. Иначе, Атанасе, кое те накара да въздигнеш гняв срещу бая солиден процент от населението, пак ли влезе в буен спор с пикла, смятаща, че „Здрач“ трябва да се изучава в училище и, че е допустимо, че даже и желателно, песните на *произволна певачица* а бъдат разучавани от четвъртокласници в часовете по музика?

 2. lammoth каза:

  Страхотна формулировка 🙂
  Благодарим ти, терминатор Зори 😛

  Ако бях станал учител по география, щях да сложа един плакат с цици, върху него карта на Европа на оризова хартия, и щях да преподавам така: Уважаеми ученици, там където е зърното на госпожицата е България, а другото зърно е Испания 😛

  Ставам за даскал, нали? 🙂

 3. Magiosnika каза:

  Зори, вече забравих какво прочетох, ама добре ми подейства! :))) След сутрешното кафе, малко смях и съм нов чиляк! 😉
  Ей на това му се казва приятно разсънване! 🙂 Малко прозвуча като рИкламЪ по ТВ-то, нооооо ……. ! :))) Благодаря за съветите, ще се пробвам да ги спазвам! 😉

 4. midnight каза:

  първо, Зори, забравила си и праньето, което е в доста по-голямо количество от къпането.
  и въпросите трубадурски и у мен надигнаха глава, ма някак си не успявам да ги формулирам тъй поетично като него 🙂

 5. Зори каза:

  @troubadour

  Тцъ, Тру, по-лошо. В Дупнишкия свободен университет тия дни се прави прием на магистри. Представи си следната ситуация. Идва студент с диплома като слънце, сяда и заявява на дамата, приемаща документите, „Разкажете ми кво предлагате!“. Като го чух се ощипах, но тя (дамата) беше попретръпнала и на следващото „Разкажете ми“ само се спогледахме.
  Цялото инфо го има, сдъвкано като за идиоти и те искат да им се разказва. Следващото фучане започна когато чух „А Вие какво ми предлагате да се запиша, какво според Вас е най-добре?“. „Това е твое решение, ма патицо, – исках да крещя – това е твоят живот.“
  А снощи, приключвах със задачите там и благославях възможността да не се наслаждавам на подобна дивотия, когато дойде един „хубавец“ и каза, че ще плати каквато трябва такса, но иска да му предложат оптимален вариант, така че да не се яви на изпит, но да влезе… Идея нямаше какво се учи, просто трябваше да влезе и не му пукаше за каква пари става въпрос.

  @lammoth
  Ламоте, безценен си, но помисли и за женския контингент, че са кифли – кифли са, но …

  @Magiosnika
  Миро, радвам се, че си се забавлявал и си го забравил – ще трябва да потърся тролската рецепта за добра памет като компенсация 😉
  Надявам се да имаш хубав и незабравим ден!

  @midnight
  Ау, колко съм простаааа! Права си Миди, груба грешка – да зачеркна леля Мария и неотразимия аромат на глупост в рекламата за прах с парфюм… Нямам извинение. Както казах влизам в библиотеката, за да намеря рецептата за добра памет и свежа мисъл, щото на тая по ТЕЛЕвизията и нямам много вяра.

 6. lammoth каза:

  о, не се притеснявай. Ще има и за женската половина
  И без това скандинавския полуостров наподобява голям увиснал пенис, като Финландия е скротума.

  Леле, май е добре, че не станах учител по география, нали? :Д

 7. Зори каза:

  @lammoth
  Мисля, че след това описание всички ученички ще закопнеят за уникална тектонична активност, която да ощастливи планетарно северния полюс 🙂
  Даскал Ламоте, не фърляй бисери на свиньете, не се нахаквай в училище – учи нас, а ние ще те слушаме и уважаваме (последното по повече от един път дневно 😛 )

 8. midnight каза:

  Моти, егати мутиралите цици ще са това :))) или са продукция на д-р Енчев? :))
  освен това си несправедлив за пениса, защо ще е увиснал?

  Зори, тежък е живота на кандидат-студента. ама много тежък. а на студента – три пъти повече. имам приятелка, преподавател в СУ. тази година се начетох на бисери от нейните студенти. то е смешно до време.
  а като си припомня и присъстващите на моите плахи опити за преподаване, се стресирам не само от бъдещите вишисти, но и от настоящите..

 9. troubadour каза:

  @midnight
  и ти да си на тъмно по половин година и на тебе ще ти увисне 🙂

  Ламоте, а Русия или САЩ ще е големият, пробит гъз на тая планета или си оставяме Австралия да се гордее с тази си титла?

 10. troubadour каза:

  @Зори
  това като послепис и обръщение, че забравих по-горе:
  Класна сбирщина студенти приемате тази година. Ама виж, то не е толкова интересно какво те са питали, а каква е била твоята реакция на въпросите им и все пак как се разви ситуацията, след като ти стовариха интелектуалната бомба в скута.

 11. Точка каза:

  Зори, истината и цялата истина е единствено в Агенция ЕЖК, вече поела, асимилирала и изср@ла всичко. Обаче за социопатки като мен не върши никаква работа. 🙁

  Ламоте, печелиш сладоледче на клечка. 🙂 Сега ми светна защо навремето толкова обичах географията, а сега – финландския метъл. Всичко било заради формите и асоциациите. 😀

 12. Зори каза:

  @midnight
  Явно аз съм перманентно стресирана и вече почва да не ми прави сериозно впечатление 😉

  @troubadour
  Тру, обратно на представата ти за бясна мангуста – вършех си своята работа и гледах сеир. Дамата ги пращаше да четат, за да не пропусне нещо, когато им разказва, после я смени друга, която обстойно разказваше цялото „меню“, чак почнах да се чудя що не поуча още малко – изглеждаше като детска игра. Не издържах само на един, който тръпнеше от желание да учи, парите не бяха проблем, беше му все едно какво, но за зла беда имаше прекалено нисък успех. Пратих го в един реномиран частен университет 😉

  @Точка
  Точе, малко трудно разбрах каква е тая агенция – Гост помогна.

  Ламоте, остави малко сладолед 😛

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *