Приключенията на Свети Трубио Цицолюбец

Годината бе 735-та или 2915-та от летоброенето на древните. Свети Трубио Цицолюбец, който все още не беше предал Богу дух, за да стане свeтeц и все още не беше извършил подвизите си, за да получи от своите съвременници прозвището „Цицолюбец”, кротко седеше в кабинета си и съвестно изучаваше трудовете на бележития си съименник от древността Трубадур Болгар Филостифос. Трубио тъкмо беше попаднал на един твърде неразбираем извор, където благородният учен явно беше оставил своите бележки, за да подпомогне развитието на мисълта на пишещата там персона от женски пол. Трубадур Филостифос пишеше така „Аз не съм цицолюбец, само скромен цицоценител, не за друго, просто щото не смятам циците за кой знае какво или кой знае колко трудно да бъдат набавени, ако нуждата е толкова голяма.” Трубио тръпнеше от радост, защото най-сетне братята от ордена щяха да получат нееднозночно потвърждение, че древните не са живели в такава изолация, каквато се опитваха да наложат на общността и свободно са контактували и с женски индивиди. За тези същества той само бе чел, бе ги виждал на снимки и във филми, роботизираните му персонални помощници имаха такива гласове, но жива… В света на Трубио това не се бе случвало. Населяваха го само братята от Ордена на голямото перо, за които писането и изследването на старите извори бе всичко. Жени в обителта не се допускаха, а истината е, че те и не се натискаха да влизат. Странните правила за поведение на побърканите по изследванията на блогове мъже, липсата на модерни хигиенни съоръжения и допотопната технология от 21 век, на която братята от Ордена на голямото перо така неистово се кланяха – всичко това допринасяше за нежеланието на дамската аудитория да прекрачи прага на комплекса над чиято единствена врата пишеше с червени букви „Мъжете без жени са свободни мъже”.

Братята в обителта бяха общо 200. Те никога не ставаха повече или по-малко. Новите попълнения се поръчваха със съответните генетични спецификации и надлежно заменяха починалите, което (при постиженията на генното инженерство и медицината на 30 век) не се случваше твърде често. Двестате мъже, отгледани далеч от света, който продължаваше да се развива зад стените на обителта, живееха всецяло отдадени на виртуалните отрязъци на едно много далечно минало, спасяваха откритите фрагменти от статии или коментари и обсъждаха ли обсъждаха намереното. Изключения правеха само мисиите, когато няколко човека напускаха скромния свят на размисъл и кротки проучвания, за да извършат поредния подвиг – последният беше, когато брат Ламотий и Ностромус Библиофил трябваше да посетят лично градската комисия по вероизповеданията и странните религиозни практики, но се объркаха и попаднаха в един лесбийски бар, където, поради сериозни културни различия, бяха леко нашляпани.

Окрилен от своето откритие, брат Трубио пъргаво скочи от компютъра и се запъти към залата за дебати, за да съобщи на братята за любопитната си находка. От кеф той си припяваше един хорал на Влажната Мадона, в който тя изреждаше имената на разни светии и тъкмо допяваше едно страстно „Vogue”, отваряйки вратата на своята килия, когато срещу него се изправи невиждано същество. Книжна торба с чифт уникални цици, каквито брат Трубио не бе виждал и в най-страхотните снимки по блоговете и два също така не лоши крака, обути в нещо прилепнало-мрежесто, което имаше малко по плътна структура само под токата на огромния колан, опасващ тънкото кръстче на това странно съсдание.

– Ама ти си жена! – наблюдателно заключи Трубио и лекичко се отдръпна.

– Да. – потвърди плика с цици.

– И имаш гърди – продължи да откривателства брат Трубио.

– Доста сме така – потвърди пликът.

– А защо имаш книжен плик на главата? – полюбопитства нашият учен.

– Защото автоматът за перманентен грим на съседната пряка се повреди и ми направи лицето на гъз, даже по-зле. – обясни съществото – Искаш ли да видиш?

– Може – престраши се Трубио.

Пликът леко се повдигна и в него се вторачиха две огромни котешки очи без мигли, вежди обаче имаше в излишък, същото нещо съществото имаше и под носа си и даже Трубио си спомняше, че това са мустаци, които древните някога използвали, за да се направят на някой друг. Коса женската имаше, но тя растеше на туфи, всяка с различен цвят и вид – имаше масурчета, къдрички, раста, даже малка конска опашчица като фонтан, точно на върха на черепа и. Устните и бяха с големината на половината и лице, а нослето беше чипо, но завършваше с огромна бенка с формата на цвете, покриваща почти целия му връх.

От ужас Трубио потрепера, а пликът се спусна и му спести мъките.

– Казах ли ти – чу се под него – тъпият автомат се прецака, а за късмет и комуникаторите на три пресечки от тук не работят. Първото място, на което системата даде, че има работеща връзка беше тая съборетина и аз влязох, за да се обадя на техниците да дойдат, щото трябва да ми оправят лицето, че след цас имам среща за чукане.

Каквоооооо?! К’во (редакция по искане на оригиналния Трубадур) – очите на брат Трубио се завъртяха неудържимо и той се хвана за рамката на вратата.

– Имам среща, бе, – продължи невъзмутимо женската – намерих си страхотно предложение за секс и ще се пробвам, но трябва да си оправя лицето преди това.

– Сексът е грях и добрият брат никога не го практикува – изстреля като в транс Трубио – Ордена на голямото перо е скромна общност, която е посветила дните си на изучаване и анализ на писанията на великите древни мислители Трубадур, Ностро и Ламот. Ние живеем, за да се учим. Размишляваме върху заветите на тримата Велики и пазим техните слова.

Брат Тубио прекъсна вдъхновеното си слово, за да си поеме дъх, но създанието най-нагло го прекъсна:

– Бе, вие луди ли сте!? – женската от учудване повдигна плика и продължи с оцъклени очи – Кой нормален човек може да издържи без секс цял живот!?

– Имай милост, женско създание – сви се от потрес Трубио – сложи си плика, много си грозна, даже задника на преподобния Ламотий е по-красив от твоето лице, а повярвай той е изстрадал много. Като неопитен младеж участвал в мисията на Великомъдрия Ностримус и двамата с него били пленени от диви амазонки. Всеки път в банята на обителта, когато лъсне преподобният задник, ме избива на плач, а невръстните послушници често припадат от потрес.

Точно когато брат Трубио описваше тази картина, в коридора се появи доблестният собственик на въпросния задник, а след него достолепно крачеше с огромна звездна карта в ръцете и самият Ностромус.

(какво се случи ще разберете при следващата ни среща, мили деца, защото сега е време за работаааа бачкане 😛 )

Публикувано в Трубио. Постоянна връзка.

16 коментара по Приключенията на Свети Трубио Цицолюбец

 1. troubadour каза:

  Имам само бегли забележки. Не може мои последователи да слушат Мадоня, ни мой. Без значение какво стане в бъдещето, а и трябва да говорят по-засукано, макар и в компанията на непознат хищник… и да не удължават гласните, щото е олигофренско. Всичко останало е толкова точно, че все едно гледах транскрипт на ежедневието си, горе-долу така са започвали повечето ми разговори с това странно същество „жената“, само че с по-монологична насоченост и шекспирова драма за цвят 🙂

 2. Зори каза:

  @troubadour
  Знаех си, че ще клъвнеш на Мадона – нарочно беше 😛
  За говоренето…
  Сега ще си измисля оправдание.
  Нали са върли последователи на сегашното – трябва да подражават, колкото могат 😉

 3. troubadour каза:

  Те да подражават на величието (дали да сложа в скоби „мен“?) (мен), а да не ги влече модерното, да не се намерят бързо в конкуренция със страданието, изстрадано от задника на преподобния, същото се отнася и за хроникьорката, въпреки че обещах да няма насилие върху нея. Не за друго, просто искам малко да избягам от реалността. Така или иначе само пълни кретени могат да сметна някой ден, че трябва да живеят според трубадурените оказания, нека поне на „хартия“ нещата са красиви и фантастични 😛

 4. Gloxy-Floxy каза:

  🙂 Тъкмо бях тръгнала да се гръмна, обаче така ме разсмя по пътя, че почти забравих накъде съм тръгнала. Благодаря, Зори!

 5. Зори каза:

  @troubadour
  Кога циганин стана, кога… започна да заплашваш с бой! Казах ли ти, че няма да ми се размине, а ти не ми вярваше.

  @Gloxy-Floxy
  Забрави го тоя път и намери някоя весела притча, че и аз имам нужда от нещо забавно 😉

 6. midnight каза:

  виж сега, адмирации за креативността, но действаш на телевизионен принцип. аман от реклами точно на най-интересното :))
  освен това ми е мъчно за Спаска!

 7. зори каза:

  @midnight
  Виж са, положението е такова – времето за писане е малко и нормирано 😉
  И на мен ми е мъчно за Спаска, но разбрах, че си е взела отпуска и е запрашила на северния полюс (не ме питай защо, още нямам представа).

  @jahsen
  😉

 8. Точка каза:

  Горките трима велики мислите и всички братя – техни последователи. 🙁 Лесби барове, амазонки, анатомични и други дяволски изкушения едно след друго. Но те са железни и не се поддават на греха. Хвала на таквиз мъжове и амин!

 9. midnight каза:

  @зори,
  виж ся, това няма отношение към нашите (моите) потребности. стегни се и си преподреди приоритетите! освен това отпуската е на Спаска, не на разказвача, така че – не се мотай и това си е :)))))

 10. зори каза:

  @Точка
  Що горките трима велики, те съвсем друго са казвали и правили (поне така изглежда). Все ми се струва, че добре се забавляват. Просто виждам как Ламота е преял с торта и пие 8-ма – 9-та бира, Ностро жули 5ти буркан с компот, щото бирата е свършила, а Трубадура я пише ревю, я и той следва практиките на другите двама.
  А братята от бъдещето, че така са изкривили историята – това вече е гадно, но си е техен проблем.

  @midnight
  Още малко и ще се стегна – като изляза отпуска и запраша към полюса 😉

 11. Nostromo каза:

  Авееее ейййй, Зора неземна! За малко да падна от амвона, докат` смилам тоя църковен летопис ве! Искаш да си изпонатроша светите кости и да си докарам цицина на ореола ли ве! Как ще ме съберат после в иконостаса с тая несъразмерност! 😀

  Бах мааму (това е на Бах майка му – да не си помислиш, че псувам – първо, че е забранено от каноните, и второ – физически не мога да псувам, вчера прегракнах на един селски мач – съдията беше бахти пеее…рдето…). 😀

  Та докъде бях стигнал… А, да! Зори, къде ме сложи и мен сред тия пръчове в обителта ве. Гавра! Позор! Нямам повече какво да кажа. Отивам да си нагледам библиотеката, че тук се навъртат някви съмнителни типове. 😀

  Ох, сега заради теб ще трябва да си сменям дайпера. 😀

 12. зори каза:

  @Nostromo
  Ностро, боя се, че братята са избрали да следват някои твои идеи, възможно е част от тях да са доста превратно изопачени, но за това вина има само времето.
  Явно в знак на почит те ползват трите най-любими имена и това е съвсем разбираемо, нямам вина за намесването ти – никаква.
  Абсолютно сигурна съм, че между Ностро и Великомъдрия Ностримус има доста века разлика, а и историята едва започва.
  Пази си библиотеката, че такива неща чувам да стават с библиотеки, крадат се книги – представяш ли си 😛
  И не се престаравай със смените 🙂

 13. lammoth каза:

  „Сексът е грях и добрият брат никога не го практикува“

  АНАТЕМА! АНАТЕМА! 😀

  Хахаха, това със задника ми направо ме съсипа от смях, насмалко да излезе тортата (а аз я изядох половината, да му се не знае, хич не обичам да деля торти) 😀 😀

  Има и плик с цици, ахахах, ох, ама наистина тортата ще излезе :Р

 14. зори каза:

  @lammoth
  Моти, разбирам възмущението ти и аз съм потресена от ужасяващото им неразбиране, но… историята често кривва и стават едни завъртяни работи. Може да се осъзнаят – дай им шанс 😉
  И стига заплашва с тая торта – еееее, можеше и по-зле да е (като знам мацките какви предпочитат)

 15. midnight каза:

  зори, подозирам конспиративност тук. и уронване на репутацията.
  „Сексът е грях и добрият брат никога не го практикува“ е много извън имиджа на добрите братя от Ордена.
  смятам, че съвсем скоро трябва да има драматичен обрат в събитията, който да сподели със света (примерно) нестандартните практики, които се прилагат там (в ордена това).
  може би в този смисъл коректното изречение би било „конвекционалният секс е грях и добрият брат никога не го практикува“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *