Втори шанс

Добро утро!

Нарочно оставих тази бележка на много места из апартамента. За твое добро той е заключен. Ще го отвори адвокатът ни след десет дни. Ще имаш достатъчно време да се запознаеш с материалите, които съм ти подготвил, за да оцелееш. Пакетът с най-важните материали и документите ти  е под същата бележка на масата в спалнята.

Исках да я намериш и да разбереш какво се е случило, преди да си попаднал в някоя идиотска ситуация. Стандартно 50% от засегнатите от ВШ умират час-два след събуждането си. Реших да рискувам и да не постъпвам във военен лагер, защото и там смъртността е същата. Надявам се, че спомените, които имам за себе си като петнадесетгодишен, не са самозаблуда и ти сега спокойно четеш бележката. Казваш се, а впрочем ти знаеш как се казваш. Болестта или каквото е там, не засяга спомените преди петнадесетата година. Това е твоята къща, заключен си в най-защитената и част. Ще намериш указания и как да получиш правата върху собствеността ми. Знам, че звучи идиотски, но ти сега си само на петнадесет и нямаш спомен, че снощи си заспал като тридесет и пет годишен мъж с добри доходи и стабилно положение в побърканото ни общество. Същото това ненормално общество ще ти предостави свободата да се разпореждаш със собствения си живот и собствеността си, ако докажеш на разговор с проверител, че знаеш кой си и какво ти се е случило.

Чети и запомняй! От теб зависи как ще се възползваш от този втори шанс.

Преди четях всичко, което излизаше за ВШ, слушах, гледах, хардът на компютъра и библиотеката ми  са пълни с достъпните, че и с част от секретните материали по въпроса, излезли през шестте години от появата му. От доста време медиите ме ползват като експерт номер едно по Втори шанс, но тази нощ за последен път мога да споделя знанията си. Утре сутрин аз самият вероятно ще съм се превърнал в една от милионите му жертви. Ако четеш това и нямаш спомен кога си го писал – значи вече се е случило.

Според повечето специалисти ВШ е социален експеримент на чужда цивилизация.

Първата теория, която се появи преди шест години беше, че е последица от експеримент на военните. Тогава това предположение изглеждаше доста правдоподобно. Само за няколко часа през нощта на 23-ти април 2012 година всички мъже на 35 се подмладиха с двадесет години. Нямаха спомен за нищо, което се беше случило през тези двадесет години. Нямаха представа, къде са, какви са и какво се случва с тях. Просто се събудиха на петнадесет и светът полудя. Милиони умряха при сбивания. Уличните побоища бяха точно толкова опасни, колкото и разправиите избухващи в собствените домове на засегнатите. Светът се събуди друг. На човечеството му трябваха месеци, за да осъзнае проблема, решение така и не се намери. Някой промени бяха просто немислими, но се случиха, други звучаха логично и естествено, но никой не успя да ги прокара. Животът ни драстично се промени. Съотношението мъже жени нямат нищо общо с представите ти. Самите жени станаха значително по-агресивни в търсенето на партньор. Моногамията не е отменена, но притежаването на безпризорни мъже беше узаконено твърде бързо. Честа практика е 5-6 жени да владеят един 16-17 годишен младеж. Промениха се нравите, промени се икономиката, след големия борсов срив и няколкото кратки военни конфликта, човечеството изглеждаше напълно различно.

Година след година, на същата дата, всяка следваща партида мъже на 35 без изключение просто преминава през трансформацията. Никой не беше подготвен за катастрофата. Светът за малко не се самоунищожи.

Месец след второто подмладяване спряха да се раждат момченца. От години на планетата не е зачевано бебе от мъжки пол. Мъжете стават все по-малко, по-силно ценени и нужни, но паралелно с това отношението на жените към нас е все по-хладно и изпълнено с недоверие.

Ще ти е нужно доста време, за да разбереш новите порядки. Ще имаш нужда от повторно обучение и знам, че няма да ти е лесно, защото на петнадесет бях доста тъп и посредствен. Но имаш предимствата на богатството и позициите ми. Според новото законодателство ти се ползваш с правото на независим мъж и никоя жена не е в състояние да те използва или командва без твоето съгласие.

Ако не се опиташ да излезеш от заключения апартамент и се запознаеш с материалите, които съм ти подготвил, не се самонараниш или в апартамента не нахлуят търсачи на самоличност, имаш голям шанс да оцелееш.

Ако все пак решиш да се пробваш и да излезеш – сложи си покривало. На закачалката има няколко и снимка как изглеждам с него. Знам, че ти звучи абсурдно, но то ще те предпази поне в първите няколко часа от наглостта на жените и по-старите мъже.

 

 

Публикувано в недовършени. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *