Непълен списък на бързо-действащи отрови

Този списък е непълен – чувствайте се поканени да предложите Ваши рецепти 😉

 

  1. Лъжа в очите – прониква в организма безкрайно бързо и поразява безотказно.
  2. Има и друг вид лъжа, която също трови перфектно – префинена, често с привкус на високомерно знание, което ти сервира въпросната отрова и самодоволно си вярва, че не разбираш какво поглъщаш. Познавачите казват, че не лъжата, а доброволното и приемане – убива, но краят стандартно е бърз и болезнен.
  3. Още по-префинена гавра е да ти сервират лайна с усмивка и в безкрайно скъп порцелан, да ти подредят етикетно десетина вида прибори и да ти гледат сеира – кой от тях ще избереш. От това не се умира… много.
  4. Монолог във възхвала на егото, където „ние” е в отпуска, „аз” си разиграва коня безнаказано, а „ти” е задушено от информация. Това също е отрова, но при често взимане в малки дози се изработва относително добра издържливост. Познавачите наричат противоотровата „Цинизъм”.
  5. Крива усмивка в отговор на добри чувства. Признавам си – тая отрова и аз чат-пат я прилагам. Върши работа, ако искаш да убиеш нещо хубаво в зародиш.
  6. Истината е, че живеем в свят, пълен с отрови и отровители. Често не разбираме какво поемаме, често не си даваме сметка какво предлагаме, а най-често не обръщаме внимание. Тоя непукизъм също е отрова, действа бавно и води до обезличаване и изчезване.

А Вие какви отрови предпочитате?

Публикувано в Вълшебна кулинария. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *