Вечеря

Не, мъглата не се храни с хора. Не е нужно. Хората сами се грижат за своето унищожение. И няма тролове, те също не са нужни – човечеството се оправя и само със създаването на гадости. Днес попаднах на едно писание за непълнолетна майка и детските субсидии, които и се полагат. Отвратих се от глупостта и бездушието на хората, които могат да смятат с такава лекота кой има право да живее и кой – не. Няма такава магическа твар, способна да изчисли с колко я „подяжда“ едно бебе, родено от непълнолетна майка с ромски произход и после същата тая твар с кеф да се тупне по гърдите и доволно да се оригне след преяждане с простотия. Няма тролове, има хора, който са толкова глупави и бездушни, че …

Публикувано в объркани приказки. Постоянна връзка.

7 коментара по Вечеря

 1. Диана каза:

  На мен ми направи впечатление същото нещо. Харесва ми, че си го казала, Зори.

  • зори каза:

   Побеснях като прочетох „сметката“ под снимката на майката с детето. Нямаше конкретно име, нямаш конкретна история. Имаше злоба, демагогия и липса на човещина.

 2. Gloxy-Floxy каза:

  Току-що го видях във фейса, отвратително е.
  … През есента една вечер, като се прибирахме от разходка, по тротоара ни задминаха две циганчета. Голямото момче носеше наръч арматура на рамо, а малкото момиче, около 1о-годишно, влачеше от онези големите пазарски сакове на каретата, пълен с по-къси железни пръчки . Едвам го влачеше. Насреща им се зададе семейство, видимо тръгнало на празник, с момиченце на същата възраст, нагласено като кукла. Отдръпнаха се гнусливо, за да се разминат с циганчетата, и си продължиха пътя. Циганското момиченце се обърна и загледа другото. Това беше най-жалният поглед, който съм виждала в живота си, от ония, с които фотографите печелят големи награди, ако успеят да ги уловят …
  Интересно, как виждат колко им струва някой да се роди, а не виждат какво му струва, че се е родил … обречен?!

  • зори каза:

   Знам колко трудно е да се оцелява физически днес, но… вярвам, че може да се пребори този жребий. Виж, мисленето на хората, които с такова настървение могат да мразят едно новородено и неговата майка – е това е обреченост, истинска, ужасяваща.

 3. lammoth каза:

  Има тролове!!! Денем, когато всички са будни, те спят, а нощем почват да тролят с метаморфните си пръсти :))

  Прати поздрави на Миленка и да не се напиете, пияндета такива :P!

 4. Ив каза:

  Страхотно написано и съм напълно съгласен с твоето мнение. Не го разбирам това да се вглеждаш в какво може би евентуално и косвено някой те е ощетил финансово, вместо да мислиш какво може сам да направиш, за да живееш по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *