Честит рожден ден, LeeNeeAnn!

Когато се срещнахме за първи път, той беше на четири, четири и половина по-точно, защото на тази възраст такива неща са важни.

Първият въпрос, който ми бе зададен, беше: „Ти принц ли си или принцеса?“. Шах. „Аз съм бродник“, казах, „просто минавам оттук“.

„Това „бродник“, като призрак ли е или като някой, дето пътува? Ма тва не значи, че не може да си принц. Ама май си принцеса.“

Примирих се с дадената ми титла. Или поне се опитах. Как да е, разбрахме се. Не че нямаше и още конфузи, но с добро желание и също такова настроение конфузите се забравят. И от тях за щастие имаше по много.

След като се опознахме малко по-отблизо, разбрах, че той е пълен не само с усмивки и добро желание, но и с истории. Много при това. Имаше и за принцове, и за принцеси, и за вещици, и за рицари, и за лами… даже се оказа, че и за призраци можело да се намерят. Очарован, успях да отговоря само с китка вогонска поезия, приета с благосклонност.

В следващите месеци и години той разказа още много истории. Някои от тях бяха пухкаво весели, други тъжни и сладки, трети – само тъжни, но с вярата, че може да се помогне и да стане по-добре.

Днес става на седем. Възраст за училище, казват. Надявам се, че в училището ще успеят да се научат на нещо от него. 🙂

Честит рожден ден, LeeNeeAnn!

ПП: Тази история съдържа истината, само истината и цялата истина с изключение на частите, където не го прави.

 

Публикувано в Закачалки. Постоянна връзка.

Един коментар по Честит рожден ден, LeeNeeAnn!

  1. LeeAnn каза:

    ДППДЗ, Гост 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *