Спаска – Една легенда се завръща

Гост има удоволствието да Ви предостави едно кратко завръщане към перипетиите на Спаска.

– „Търсенето на Немо“ не е за русалка! – ядоса се Втората и се опита да издърпа клавиатурата изпод контрола на Петата.

– Да, ама пък „Ариел“ е тъжна, а всеки път щом се натъжим, – каза Петата, – започваш да ядеш. В което нямаше да има нищо лошо, разбира се, – добави тя саркастично, – но после ние всичките имаме разстройство, така че искам нещо весело и ще  бъде „Немо“. Плюс това аз имам ръцете в момента, така че аз поръчвам филмите.

– Но „Ариел“ е за любовта, – проплака Четвъртата. – Мисля, че трябва да гледаме нещо наистина романтично, защото ние всички трябва да се обичаме и да има мир и разбирателство между нас.

– Слушай, даже хипарката знае повече от теб, – намекна грубичко Втората, докато провеждаше хитроумна нервомоторна атака, предназначена да овладее невралните пътища към ръцете на Спаска, с което щеше да получи контрол над клавиатурата, а следователно и над новия лаптоп.

– Стига сте се карали, – заяви Първата. – Вече почвам да съжалявам, че дадох парите за новия лаптоп. За едната джаджа и ще се изпотрепете.

– Ти съжаляваш откакто разбра, че новите Правец нямат злато в процесорите си като старите компютри, – присмя се Петата.

– Тези китайци подменят всичко, – въздъхна Първата със съжаление и си отпи от средството против  нерви и патина по люспите, което обичайно си правеше от твърд алкохол смесен с алкохолен концентрат.

– Ама какво правиш! – Възкликна Петата, виждайки как Втората протяга език, за да се докопа до клавиатурата и да избере филма, който се предполагаше да гледат заедно. – Я недей да лигавиш техниката!

– Стикерът беше вкусен, – облиза се Втората.

– И така ли си повдигаш самочувствието? – Заяде се Петата. – Като натискаш кантара? Ти знаеш ли, че той е лимитиран до само 80 тона?

– Пък ти недей много да знаеш, – озъби се Втората, – защото още не можеш да хвърляш пламък, а и не си достатъчно твърда, че да не ти се отрази, ако те шибна между ушите.

– Ама само трупате лоша карма! – Проплака Четвъртата.

– Само сметки за онлайн поръчки на индустриални количества храна трупаме, – заяде се Петата, забърсвайки клавиатурата и опитвайки се отново да пусне „Търсенето на Немо“.

– Да, ама хич и не се замисли за сметките, когато купи онази брандирана забрадка на министерството на земеделието, нали?

– Че какво? Да не ти се свиди, че едно момиче иска да си купи нова дрешка? – Възмути се Петата, докато отпъждаше опашката на Спаска, която Втората глава тайно насочваше към компютъра.

– А на теб храната ли ти се свиди? Фактът, че си чела книжки и не си доволна от наученото, не значи, че трябва да пречиш и на другите да се наслаждават на живота, – заяви Втората.

– Как смеееш! – Петата се давеше в дим и твърди частици, които заплашваха да донесат ранна астма на Спаска, поради която причина и Първата и Втората глави се заеха да я потупват почти приятелски по гърба.

– Пльонк, пльонк, – изпльонка новия компютър. – Аз като един артист, творец даже, – тук той скромно сведе екран, макар че можеше и да бъде, защото пластмасата му не издържаше химическата обработка от лигите на Втората, които Петата не бе забърсала добре, – силно вярвам, че имам право над това дали и кога да изнасям представления пред Вас дами и всеки опит дам и казвате какво да показвам и какво не, както и кога да го правя, би бил грубо потъпкване на чувствителната ми и изтънчена артистична натура…

Тук някъде стълб от високоенергиен пламък мина покрай екрана на лаптопа и гланцира част от отсрещната стена.

– Виж сега, – наведе се над него Втората, – не знам какво си мислиш, че си, но определено си в заблуда. Ти си лаптоп и не представяш, а работиш. Това значи, че каквото ти се каже, ще го правиш. Онзи преди тебе също се правеше на интересен и си мислеше, че може да се поврежда когато си поиска. В момента е заточен в килера от Първата да й копае bitcoins и му остават само десет пентавека от присъдата. Тъй като си новак, тебе може би ще те пратим само да пренасочваш Тор-трафик, но няма да се скъпим откъм продължителност на каторгата, защото такива като вас двамата ги произвеждат по много.

– Ама всяко творческо съзнание трябва да е свободно, за да може да се извиси над ежедневната сивота на битието, – запротестира Четвъртата, но беше прекъсната от Първата и Втората, които едновременно решиха, че нещо е влязло в гърлото на Четвъртата и почнаха да я потупват по модела на смълчалата се Пета.

Лаптопът, като осъзна, че вече няма кой да се застъпва за него, зареди филма и не посмя да вкарва творчески интерпретации по време на представлението. От своя страна Първа и Втора взеха по нещо за разсейване по време на филма (едната Кола с ром, а другата пуканки със саламчета) и се настаниха да гледат, защото беше 20-и април, защото Caribiana имаше рожден ден и защото някои неща просто трябва да бъдат отбелязвани.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y-tXXKB-4c4

 

ПП: А историята за това, което се случи между края на предишното спаскино включване и началото на днешното такова, е история, която Зори трябва да разкаже. J

Публикувано в Гост също рече, Спаска. Постоянна връзка.

11 коментара по Спаска – Една легенда се завръща

 1. deni4ero каза:

  А къде е Трета? Липсва ми Трета. Липсва ми зелената й забрадка. Искаам си третааа!

  • gost каза:

   Лю, както казах, развитията с Трета, подробности около предишния лаптоп, Василиса и Камен са все неща, за които трябва да питаш Зори. 🙂

 2. deni4ero каза:

  Аууу, подло се измъкваш, gost. Под-ло 😛

 3. deni4ero каза:

  Щото интелигентния непукизъм на Трета ми липсва 😀 Но се настървявам за Хипарката … Дали ще е постоянно напушена? Или философски настроена? Втора ще продължава ли да отнася побоя? И все такива въпроси ме мъчат. Новият лаптоп ще има ли свои култови фрази като „Нъцки“ като стария?
  Абе, въобще … пишещите аналите на житието на Спаск да спрат да се помайват!

 4. Gloxy-Floxy каза:

  Ами и „пльонк, пльонк“ работи за начало. 🙂
  „Да спрат да се помайват!“ Ако знаеш как да ги накараш, действай. Но ми се струва, че „зарежете, че е болен“ не ще да е най-продуктивната стратегия. Де да го зарежем, под брадичката ли? И кого да изнудваме след това? 😀
  btw, зачетох началото на серията и се натъкнах на нарушения на Закона за чистотата на атмосферния въздух. Спаска се жабурка с нафта, а пък според Закона е забранено „пускането на пазара, разпространението и използването на течни горива под наименования, различни от тези, определени“ в него, а там „нафта“ няма. Не пойте я с ментета! 😀

  • gost каза:

   А казва ли се, че Спаска си е купила нафта или само се жабурка с нея? Щото, нали, може да си е купила ракия, ама да се жабурка с шльокавица и никой няма да пропищи.

   • Gloxy-Floxy каза:

    Ами ако не се казва там, казва се по-нататък, нямам време да правя пълна ревизия. Глоба 10 000 лв., респ. имуществена санкция в размер на 40 000 лв. за лица, които пускат на пазара течни горива в нарушение на тая точка от закона. Тя съответно не носи отговорност, но може да бъде привлечена като свидетел. Хаха, Спаска в съда – искам такъв епизод.
    🙂 Не ми обръщай внимание, упражнявам се за ваша сметка.

   • gost каза:

    А, няма такава опасност – Спаска е от създанията, които на хората с призовки не гледат като проблем, а като възможност. За Закуска…

   • Gloxy-Floxy каза:

    В съдебната зала трапезата е по-обилна. 😉

 5. Gloxy-Floxy каза:

  Хихихи, падна ми се тая глоба на теста! Ако не беше жабуркането на Спаска, считай, че всякак не я бях запомнила. Пък ако беше наблегнала на биодизела и го бях отразила, можеше да изкарам пълен брой точки, но и 28 от 30 се ядва.
  Сърдечна благодарност на всички Спаскини глави и на цялото ламско войнство! А тъй също благодаря, че не ме удушихте виртуално с моите законопомрачения!
  Кротвам. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *