Как го правят жените #1 – Ледена епоха

1. Как се отглежда момиченце?
Въпросът е труден, а отговорът – мъчителен. Някои научни изследвания обаче съобщават, че е възможно момиченцата тогава да са смукали от родителите си до 4-5 годишна възраст, а не както сега до 24-5. Естествено имало е някаква грижа и след това, но е била в порядъка на кръвопускането, което са правели и комарите.
2. Как се обучава момиченце?
Преди да се пусне на големия ринг на живота всяко момиченце е било разглеждано като перспективен състезател. Т.е. имало си е треньор в лицето на майката, спаринг партньор или боксова круша в лицето на бащата и, разбира се, тренировачна зала в лицето на дома. Хубавото е било, че тренировачната зала е била огнеупорна, най-много да се разтопи.

3. Как момичетата правят свалки?
Като се размиришат в подходящата ароматна гама. Не че те тогава не са си миришели в доста гами. Понякога е имало и гами от хубавите… Важното е, че когато е идвал момента, например когато цъфнат теменугите, или пък когато вън е бил студ от около -40 и пламъците на огъня са се отразявали в кристалите по стените на пещерата или пък зъбите на стоящия на входа саблезъб тигър, уханието на пот, мръсотия, кръв, екскременти и т.н. се примесвало с това на похот и само с няколко жеста, значещи „ела, че ми требеш”, ставало ясно кой какво иска.

4. Как момичето се омъжва?
Имало е неща като шамани, черепи, кости, билки, вероятно фалически символи, бла-бла, но всъщност цялата церемония де факто се е извършвала 30 секунди след края на свалката.

5. Как жената прави секс?
Първо нарежда на мъжа да разчисти арената от всякакви боклучки като натрошени кости от вечерята, камъни, деца и пр. Ако са на поляната, просто ляга и след това мирише на гореспоменатите теменуги. Не дотам чисто, но все пак просто. Мъжът после е наред, като задейства механизъм по технологията „first in, first out”. Next in, next out се появява след около 9 месеца.

6. Как жената ражда деца?
Права. Хилядолетна традиция – какво да се прави. Всичко друго изхвърлят клекнали, но за децата се проявява почит със ставане на крака.

7. Как изкарва пари?
Корените са били на мода по онова време като разменна единица. Ваденето им си е било кофти мисия, отнемало доста време, труд, а като благодарност връщало болки в гърба. Малко домашна работа за бартер също е вършело работа. Секс – надали. В оная безпросветна епоха е било такъв мрак в ума човешки, та всички котки са били сиви.

8. Как харчи пари?
Нямаш, не харчиш. Лесно е било. Когато нямаш къде да ги харчиш (сама си правиш прическата, маникюра, педикюра и пр (по-точно оставяш се на майката природа да ги направи)), парите стават най-лесно пестимото нещо на тоя свят.

9. Как се облича?
Взима си палтото втора ръка. Винаги. Предишният притежател най-често не желае да се разделя с ценните си дрехи, ето защо се налага да бъде убеден от мъжа. После дрането идват щавенето на грубо и воа ла! Честита нова дрешка!

10. Как се обува?
Повечето пъти няма нужда от подобни глупости освен в един десетмесечен период от годината, когато постъпва с обувките, както и с палтото. Искат се и там некои чалъми да знаеш, ама не е било велика философия.

11. Как си прави прическа?
Както споменахме, това е основно задача на природните стихии. За перхидрол се ползва слънчевата светлина, колкото я има, което значи – без такъв на практика. Водата е била единствен шампоан освен ако не извади късмета да си намери Сапунче. Къдриците се завивали на кости и случайно попаднали клечки, гелът е бил във вид на пот, мръсотия и собствена или чужда маз, както и цвъчките на случайно прелитащи перокрили, а сешоар – вятърът.

12. Как ходи на козметик?
Лесна работа – излиза да се поразтъпче и чака мама Природа да си свърши работата.

13. Как ползва тоалетната?
Върви си по пътеката, усеща необходимостта, прави две крачки в страни, прикляка, изчаква няколко секунди до няколко минути, посяга евентуално за стиска листа или сняг, пооправя наметката и продължава.

14. Как гледа телевизия?
Някога телевизията не е била като днешната. Била е 3д – всичко е било като истинско. Любовни драми, сцени на домашно, междуетническо и междувидово насилие, за каквото днес HBO могат само да мечтаят, кръв в изобилни количества, симулатори на миризми и страхотно озвучаване. Кофтито е било, че зрителите са били част от продукцията.

15. Как и за какво ползва интернет?
Нетът е бил къде-къде по-просто нещо тогава. Връзките пак са били сателитни – състояли са се от малки дечица, пращани да пренасят съобщенията, ако оптичната връзка не е стабилна. Музиката е била от собствения хард диск, но пък са били без авторски права и пр.

16. Как шие?
До едно време са щели да ви изгледат очудено, ако им заразправяте за игли и прочее глупости. Най-много с един камък да се пробие кожата и после – ремъчки. Преди 15-17 хиляди години обаче се намесили едни хитреци и въвели костената игла. Евала!

17. Как мие?
Ако изобщо мие нещо, то е в реката и да е най-много с помощта на пясъка. – Те тогава са живеели на принципа, че което е прекалено малко да го видиш, не съществува. „Какви са тия микроби дет ми ги разправяш? Къде са, м?”

18. Как пере?
Без такива глупости. Ако дрехата е прекалено мръсна да се носи, което никога не е ставало, или пък прекалено изпокъсана, което по-може, по-добре си убий нова.

19. Как готви?
Най-често шишчета на ребрата на досегашните притежатели на вечерята. Иначе може печено на жарава, печено в дълбока дупка. Понякога е можело да си свие един кожен котел и там да свари нещо, ако се налага. Не си мислете, че е невъзможно. И вие можете да си сварите яйце или да си приготвите кафе на огън в хартиена чаша, а ако имате само лист хартия, можете да си опържите яйцето. J

20. Как спори с мъж?
Трудно е било в интерес на истината. Мъжете тогава са имали дебели глави и камъните са им въздействали по-слабо. А и когато на мъжете им е прекипявало, винаги са можели да отидат на лов или риболов. Друг използван метод за борба с жени, от който дамите е трябвало да се пазят, е било кавалерството. Думата идва от „cave” и представлява джентълменско пропускане на дамата да влезе първа (най-вече в пещери, от които лъха тежката миризма на спарен въздух и огромна мечка…)

ПП: Беше ми напомнено, че и читателите предложиха въпроси,които представляват интерес за публиката. Ето ги за всички, които се интересуват!

21. Как се става жена?
Ляга и чака. Става бързо.
22. Как се къпе жената?
Сяда до огъня заедно с всичките си дрехи, след като се е разтъпкала навън. Летем е достатъчно да покисне малко в реката и да ползва нещо по-жулещо, ама нема нужда от престараване.
23. Как жената пази тайна?
По онова време подобна технология не е била открита.
24. Как общуват помежду си жените?
Има си Интернет за тая работа. Ако ли не, то може и работейки, готвейки, чистейки, ровейки земята за корени, почивайки си. Не е като да е можело да бъдат спрени.
25. Как жената манипулира?
Този въпрос предполага, че жената е можела да манипулира. Възможно е да си е ползвала някоя от ароматните гами за целта, но мисля, че добре ушитите дрехи и хубаво опечената вечеря са действали много по-скланящо към компромиси на мъжете отколкото екоуханията.
26. Как бие жената?
Предполагаемо, със сопа по нахлуващите неприятни животни и, само може би, с некой шамар по опасно непослушните деца.
27. Как пие жената?
Техниката е позната и до днес. Включва шепата на ръката и водоизточник.
28. Как се прибира жената (особено ако е правила неща от горните въпроси)?
Нещата от горните въпроси нямат значение. От значение е какво я гони.

Публикувано в Гост също рече, Как го правят жените. Постоянна връзка.

21 коментара по Как го правят жените #1 – Ледена епоха

 1. Блага каза:

  хихихих
  Да не ти го е диктувала Айла?

 2. gost каза:

  @Блага
  Привет! Добре дошла! 🙂
  Айла?… Сещам се за само едно име в подобен контекст. Беше героиня на някаква многотомна поредица претендираща да описва живота на праисторическите хора и откровено казано ме накара да си мисля, че авторката е малоумна. Надявам се, че нямаш тази предвид. 😀 Въпреки че самата информация в книгите на места беше достоверна, все пак съм ползвал твърде малко от нея. 🙂

 3. Блага каза:

  Точно нея имам предвид 😉 Героинята беше като че завърнала се от бъдещето 😀

  Достоверно инфо за ледената епоха? Достоверно, достоверно, колко да е достоверно 😀

  Много ми хареса. Чакам част 2.

 4. gost каза:

  @Блага
  Че как?! Цялото инфо, което е измъкнала авторката от разни учени от музеи и университети, беше вярно по мое мнение. Друг е въпроса тая дама колко зле го интерпретираше. Страница след страница текст, който ме е гнъс да си спомням. 🙁 Най-ме издразни простотията, че и кифлата и ***чът й бяха арийци до мозъка (ако са имали такъв) на костите си… и то в Северна Америка… да не говорим за патриарха на всички домашни котки… 😀 Все още съжалявам, че траях чак до края на втора книга преди да се откажа да търся нещо добро в цялата лютеница.

 5. Зори каза:

  @gost

  Ти не ядеш ли лютеница, бе, ейииии, я не говори лошо за лютеницата! Книгите са си книги, а лютеницата е лютеница 😛

 6. Блага каза:

  @gost
  Аааа, изтраях я до края, 10 ли бяха, 11 ли, не помня вече. Мнооого си загубил 😀 ‘Ми то арийците ‘сичко изобретиха. Май и летяха по едно време, ама може и да греша.
  А за вярно инфо, пак си мисля: колко да е вярно? Няма жив очевидец. Гадаенето по кости и т.н. си е като да гледаш на боб, на пъп и пр.

 7. gost каза:

  @Зори
  Хъммм, всъщност – не. Откакто чух историята как дядо ми видял един работник в фабрика с лютеница да си изгуби галоша в казана с доматите и изпитвам известно нежелание да рискувам. 🙂

  @Блага Ти си герой!!! Очевидно простотията е продължила да ескалира със всяка следваща книга. Иначе преди време бяха открили остатъци от цветя в гроб на десетки хиляди години. Рисунките също са едно нелошо свидетелство, а са и ключови, ако питаш Кръстю… 🙂 Да, знаем само фрагменти, но и малкото факти са си факти. Наша грешка е как ги интерпретираме. Сигурно има и грешни данни, но не мисля, че учените ни творят минало. Поне не винаги… 😉

 8. Блага каза:

  @gost

  В домашната лютеница няма как да си изгубя галоша 😉 Виж, пастетът е друго нещо. Чух да разправят как в едновремешната „Родопа“ във Варна, под Аспаруховия мост, с метлата и лопатата събирали животинските (и не само) отпадъци от пода и буф в казана. Отврат! 🙁
  Аз и домашен пастет съм си правила, даже гъши, по френска рецепта, с истински коняк. Ама това е друга история.

  Не знам за другите, но твоята интерпретация на историята много ми харесва.

 9. Блага каза:

  @gost
  Уффф, сетих се и за това как циганите правеха кисело зеле в „Янко Костов“ навремето. Видях ги когато бях на бригада там. Май по-добре да не се бях сещала 🙁

 10. caribiana каза:

  Дааа, ето за това в наши дни кавалери няма. Понеже мислят за дамите! Явно е останало в генетичната им памет… Ледникоепохните камъни може да са им влияели по-слабо, нооо все пак са си свършили работата 🙂

 11. gost каза:

  @caribiana
  Ооо, мисля, че корените на липсата на джентълмени са къде-къде по-плитки. Надявам се, те ще бъдат открити при по-нататъшното изучаване на женския подвид. 🙂

 12. Блага каза:

  Ако бяхме потомки на Лилит, а не на Ева, щяхте да сте кавалери, и още как! И не както си е в популярния виц с cave… Ама пусто са ни вградили в програмата няк’ви там грехове ли се викаха, к’во, та сега имаме за-дръжки всяк’ви 😀

 13. Блага каза:

  Как бие жената ли? Хич недей да питаш. Няма да ти хареса.

 14. gost каза:

  @Блага
  мъжете не тероризират жените заради някакъв си грях отпреди много години. Надмощието се извършва по параграф-22 (защото могат)… 😉

 15. Блага каза:

  @gost
  Аз не говоря за терора на мъжете. Просто ние си имаме вградени за-дръжки да ви тероризираме както ни е си знаем 😀 А пък как можем…

 16. gost каза:

  @Блага ми, тероризирайте ни! Кой ви спира?! Поне за това не са виновни мъжете, а си е вътреполов проблем, който, когато го решите, тогава ще говорим пак. 😛

 17. midnight каза:

  Блага и Гост, не разпространявайте клюки и сплетни. цял свят знае

 18. midnight каза:

  .. продължение.. та цялсвят знае, че всичко е изобрегено от Македонците. първите хора са били Македонци. Луната също е Македонска. в тая връзка, Галактиката също. 🙂

 19. gost каза:

  @midnight
  Аааааа!!!! Ето и решението на задачата!
  Арийците са македонци, а Америка е била една колония, където са правели експерименти… 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *