Здравка Късметлийска

Здравка Късметлийска имаше двадесет диагностицирани хронични заболявания и още 3-4, които GP-то и се правеше, че не забелязва, не за друго, но те си бяха съвсем нелечими и нямаше смисъл да се опитва каквото и да е. Здравка живееше в Младост 3, на улица Радост, но превземането на стълбището до седмия етаж и костваше толкова много болка (асансьорът не работеше от 2 години), че на квартала си тя викаше Старост, а на улицата – Нерадост.

Квартал Старост 3, улица Нерадост, бл. 79, вх. Т, ет, 7, ап. 594

Една вечер, прибирайки се от работа, Здравка падна по стълбите и си счупи крак, но когато я намериха след седем часа, премръзнала и кротко плачеща на площадката, съвсем близо до входа, съседите обявиха, че вярно е късметлийка, защото е могла да си счупи я главата, я гръбнака. И Здравка мислеше така. Тя почти щастливо изчака още само четири часа до идването на бърза помощ и само още три до освобождаването на лекар, който да я прегледа. Да я настанят в спешното бяха нужни само още два часа, а само след един час по коридора мина някакъв заблуден лекар и решени да я изпише, за да освободи място за по-тежки случаи. Веднага се появи сестрата, която и разпореди какво и къде да плати, веднага взеха парите, които се оказа, че дължи, защото гипсовете и разните други консумативи не са безплатни, веднага санитарите си поискаха пари, за са я натоварят в таксито, в което Здравка също моментално разбра, че таксата е 20 пъти по-висока от стандартната.

Щом се прибра, пеш по стълбите (нали си спомняте, че няма асансьор) Здравка веднага позвъни в работата, за да каже, че ще отсъства известно време, поради болест и разбра, че е била съкратена веднага след края на предишния работен ден, защото веднага след това тя си беше счупила крака и някой веднага се беше обадил на нейните работодатели, за да им каже за злополуката.

Здравка веднага си помисли да се хвърли от седмия и да си реши проблемите, но точно тогава на вратата се позвъни – една съседка се беше смилила и и носеше сметките, които пощальонката сутринта беше пуснала в разбитата и поща. Писмата бяха от данъчните, от доставчици на ток, вода, телефон и парно, всички те също си искаха парите веднага.

Късметлийка беше Здравка –  налагаше се спешно да оздравее, за да си намери нова работа, смъртта и този път трябваше да почака.

Публикувано в объркани приказки. Постоянна връзка.

4 коментара по Здравка Късметлийска

 1. lammoth каза:

  ЙЪН МАКЮЪН!!!! 😀
  ЦЕЛИ ДВЕ!!!! 😀 😀
  МЕРСИ ЗООООРРИИИИИИ!! :)))

  Не съм се радвал отдавна 🙂

  не ми остава нищо освен да ти пожелая да живееш в кв. Щастие 3, улица Оргазъм, в апартамента на мечтите 😛

 2. lammoth каза:

  А, и забравих да кажа, че много ми хареса как си закачила снимката :р

 3. Зори каза:

  @lammoth
  Закачих я с подръчни материали. Мислех да я принтна върху плика, но реших, че може да се наложи да пускам пакета на части в пощата и така ми се стори по-разумно. А и беше забавен диалог.
  Посочвам снимката и казвам:
  „Познавате ли го?“
  Гледат ме леко подозрително, но все пак потвърждават.
  Аз играя в главата си танц на радостта, а иначе – възпитано моля да бъде предадено 😛

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *