10 прости доказателства за съществуването на дядо Коледа

 1. Няма начин да не съществува, щом миналата година донесе на една колежка десетина чифта обувки, кожено палтенце и лека кола. Шефът каза, че на него дядо Коледа му е донесъл вила на морето и в данъчната си декларация я вписа като малък подарък от добрия дядо. На мен тогава дядо Коледа ми се разсърди, защото имах претенции и исках цял чифт ботуши, които да са хем почти без пари, хем да не пропускат, но вече знам – няма да съм толкова претенциозна. Тая година мисля да му пиша в писмото си: Дядо Коледа, прати ми само връзки (не за ботуши, а такива, които правят живеенето целогодишна Коледа, пълна с чудеса и подаръци) останалото си го задръж, знам, че и други хора имат нужда от теб!

2. Ако не съществуваше, щяха ли магазините да се пукат по шевовете и да се напъват да му помагат. Да не говорим, че българските магазини, толкова много вярват в него, че месец преди и месец след Коледа вдигат цените до небесата, за да не се изкушават простосмъртните хора да се правят на добрия старец.

3. Не, не е възможно да е измислен, служителите му са съвсем реални. Джуджетата много приличат на оня гъзолизец от отдел Връзки с обществеността, който само търчи след шефа и му показва колко много благодарствени писма е получила фирмата ни. А и двама-трима от тим лидерите са същински джуджета – как пък ги изберат все по ниски от водата! Щом всичко това е реално, значи и дядо Коледа съществува.

4. Ако не съществуваше, щяха ли да ни пускат от работа, за да го чакаме да ни посети, а? Нещо повече, аз няколко години знам, че съм била непослушна, задавах прекалено много въпроси, мрънках, че имам много задачи, исках по-добри условия и си го усещам – послушните си почиват, а аз ще бачкам. Има го добрият старец, но само за послушните деца.

5. Щеше ли толкова голяма част от човечеството да знае имената на елените му? Вие не ги знаете! Е кво чакате!? Запомняйте! ДАШЪР – като Дашен – мъжът на комшийката над нас, всичко дава, всичко прави само трябва малко да му пусна, ДЕНСЪР – комшичето под, над, до вас, което пуска толкова силно музика, че чак сърцето Ви почва да танцува и аха-аха да полети, ПРЕНСЪР – този трудно се помни, поради грешка в „а” то, записано като „е”  – това е сър Миризляк от втория, който се къпе само по Коледа, преди да се освини с първия запой, който започва на Бъдни вечер и завършва към началото на май следващата година – та, по Коледа сър Миризляк става Пра(е)нсър, ВИКСЕН – съседа от другия вход, който така крещи на жена си, че го чуват през три блока, КОМЕТА – комшията, който брои звездите с бинокъл и познава в най-малки детайли циците на квартала, КУПИДОН – този познава други квартални телесни части, ДОНЪР – това пак е грешка – Дюнер, дето изяжда по седем дюнера само за закуска и се търкаля по стълбите, щото не влиза в асансьора, БЛИТЦЕН – комарджията на входа, мечтае за блиц печалба от тото, не ме питайте кво значи, вероятно двойна , РУДОЛФ – а Рудолф е моят съпруг – често му викат, че бил глупак, а и такива рога има, че и елен би му завидял, та Рудолф му подхожда.

6. Ако дядо Коледа не съществуваше, щяха ли Кока-Кола, разни кафета и какви ли не фирми да го ползват като гарант за качеството си. Не разбира се. Дядо Коледа съществува и това не подлежи на съмнение, точно както не подлежи на съмнение нуждата на всяко човешка същество от газирани напитки и кофеин.

7. Ако не съществуваше, щяха ли преди години от КГБ да се морят и да му спретват цял един възродителен процес, след който той да се подписва като дядо Мраз? Пояснение за по-дъртичките деца над 35-40: Престанете да викате на добрия старец дядо Мраз, защото сериозно обърквате собствените си децата и те може да получат интересни психични увреждания или леко да заприличат на Вас, което не изключва първото!

8. Ако го нямаше, щеше ли да го има тоя сайт, а?

9. Щом съществува Снежанка (преди малко я докараха с един бял джип до входа на съседа и сега двама дебеловрати царедворци чакат да и помогнат с изпълняването на желанията на комшията), значи няма съмнение, че съществува и дядо Коледа. Само не разбирам, защо комшията крещи толкова силно че иска още, може ли да не е бил послушен, както твърди Снежанка и въпреки това да иска още, а?!

10. И последно: Щом шефът ми и Дянков твърдят, че дядо Коледа ще се погрижи за мен и не е нужно да получавам коледни –единственото, което ми остава е да не се съмнявам в съществуването на добрия старец и да се надявам, че с мен Снежанка ще е по-мила.

За любознателните – това е една древна ламотска легенда, която третира проблематиката за истинността на дядо Коледа и семейните му отношения.

Публикувано в Cosmo-pischman-lokum. Постоянна връзка.

14 коментара по 10 прости доказателства за съществуването на дядо Коледа

 1. Точка каза:

  На мен ми харесва повече като Дядо Коледа. Дядо Мраз звучи много ззззззъззззззззнещо, особено когато ТЕЦ-ът ви е пред фалит), освен това той пращаше банани и портокали само около Нова година, а този зарежда целогодишно. Сега ако подкара и парното, може и да повярвам, че го има.

 2. зори каза:

  @Точка
  Точе, надявам се, че е истински 😉

 3. deni4ero каза:

  Имам два въпроса – пише ли го във вестника? Щото там всичко е вярно.
  И второ – защо не го разказа всичко това по-рано? Така щqх да си спестя огромния скандал, който ми спретна дъщеря ми плюс неудобните въпроси – „като много знаеш, кй донесе подаръците, а? А? А? Питам те, кой? И момичетата от детската градина казаха, че съществува! … Тате, има ли дядо Коледа?“
  🙄

  • Зори каза:

   Слънце, това е версията за родители.
   За децата е друга и гласи: „Естествено, че има, ти само напиши писмо!“

 4. cellfourteen каза:

  гледай сега, от теология и атеология не разбирам, но „аз съм дядо коледа, следователно съществувам“ ми върши работа всяка година. приложимо е и за „аз съм супермен“, „аз съм батман“, а така също и за „аз съм жената чудо“. и благодаря за доверието 😀

 5. lammoth каза:

  хахах, Зори, наистина ме вдъхнови да напиша това

 6. Pingback: Легендата за дядо Коледа според Ламотските предания « Lammoth's Blog

 7. presly каза:

  Аз искам кучеустойчиво коте. Може ли, може ли, може ли… ама пусто – не съм послушна… хич… ;)) Сега ми хрумна – на непослушните Дядо Кольо може да им отнема по нещо.:)

 8. gost каза:

  @presly
  Внимавай какво си пожелаваш. Добрият старец надали после ще тръгне да ти търси и котеустойчиво куче. 😉

 9. presly каза:

  @gost
  Куче имаме – не само котко, но и храно, дъждо, човеко и т.н. устойчиво. Онзи ден една луда котка скочи на главата му от един контейнер, чудих се да се смея ли, да плача ли… 🙂

 10. Зори каза:

  @cellfourteen
  Тушков, започвам да се съгласявам с твърденията ти – доста си нереален. Или поне си такъв за хората, които те кандардисват да пиеш бира с тях 😛

  @lammoth
  Мо, ти си вдъхновен да пишеш щуротии 20 часа в денонощието, останалите 4 твориш сериозните си прекрасности. Не мисля, че вдъхновението ти има нужда от катализатор 🙂

  @presly
  Такова коте се отглежда от съвсем малко при съответното куче. Стават си приятелчета и котето става кучеустойчиво. Едно бивше гадже обичаше, да казва, че е кучкоустойчив, защото можел да ми каже поне веднъж „не“, но това е друга тема 😉

 11. cellfourteen каза:

  @Зори
  тържествено обещавам да пием бира в най-скоро време 🙂

 12. зори каза:

  @cellfourteen
  ще видим, ще видим 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *