Втора магия за чудесна година

Едва преди няколко минути си спомних, че началото на 2011 отбелязах по специален начин. Можех да повторя миналогодишната магия, но (някъде по пътя към едно село) плановете ми тотално се смениха, а после забравих да правя нови – магията се случи сама. Този път я направиха хора, създадоха я така мило и с такава лекота, че потънах в нея и си дадох сметка в колко уникална ситуация съм попаднала, едва когато днес се озовах на стената на един язовир в преследване на песента на леда, която се чувала при слънчев и мек зимен ден, предшестван от продължителни студове, които да сковат водите на водоема.
Не чух ледени напеви, но няколкото камъка, хвърлени върху замръзналите води на язовира, извлякоха кратички звукови ефекти, от които придобих представа за красотата на истинската ледена песен. Не съжалявам, защото имаше друга, създадена от смеха на чудесни хора, от радостните им възгласи за фантастичната гледка и вълшебното време. Музиката за душата се роди не от леда, а от хората, които започнаха Новата по възможно най-магичния начин – с доброта и широко отворени очи, с човещина и много вяра в своето красиво и добро утре.
Стоях на стената на язовира и си мислех, че Старата е била невероятно щедра, щом ме е довела до тук, мислех си още, че и Новата задължително ще се постарае да се представи подобаващо, защото само от нас и собствените ни усилия зависи сбъдването на магиите за щастие и нищо не пречи да продължаваме да се стараем. Беше вълшебно.
Надявам се и вие да сте се докоснали до подобна магия в първия ден на 2012-та  😉
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Публикувано в Миш-маш. Постоянна връзка.

11 коментара по Втора магия за чудесна година

 1. Честита нова година! За мен годината започна прозаично и дори малко скучно, но не съм разочарован. Нали имам цяла година, за да докосна своята магия.

 2. traiana каза:

  Честита Нова Година!Здраве, щастие, късмет и много любов!

 3. Гери каза:

  Честита да е, Зо! Много слънце и много усмивки да ти донесе! А магията ти си я носиш, сестро (ей, тва Рошавото!!! :))), няма отърване. А ти си се научила и да я пускаш с радост на воля! По вода да и върви цяла година! :***

 4. Wild cat каза:

  Честита да е новата година!
  В началото на новата година винаги трябва да има някаква магия… Да опиянява малко и дава надежди за ново… Мечти, желания, стремежи! Дано реализираш всичко, към което се стремиш! 🙂

 5. lammoth каза:

  2012–> ZO12–>ZOI2–>ZOIR–>ZORI !!! 😛

  Това е твоята година 😀

 6. шаренийка каза:

  Честита Нова година!
  Всеки ден да те дарява с нова магия 😉
  :):)

 7. Зори каза:

  @Владимир Кабрански
  Влади, за човек, който често създава магии, си доста скромен, но… стискам палци да се случи нещо цветно и щуро – за малко настроение. Весела!

  @traiana
  @Гери
  @Wild cat
  @шаренийка

  Честита на всички Ви, мили хора, да Ви дари с много щастие, здраве и радост!

  @lammoth

  Мо, ти и заклинания почна да пишеш. Кога смяташ да откриеш философския камък? 😛

 8. Кръстю каза:

  Честиза със закъснение и от менъ : зоръ->зори->зора->А! 😀

 9. presly каза:

  ЧНГ, Зори! И на Гост-а също, че той изчезна някъде!:)
  Аз тази година посрещането безславно го проспах и помня само как ми шепнат ЧНГ, а аз викам – Абе оставете ме на мира 🙁 😀

 10. gost каза:

  @presly
  Благодаря, Пресли! Госта е тука, ама просто годината за него още не е приключила, както започна предсрочно, така и ще завърши свръхсрочно. 🙁 Засега чета, чат-пат коментирам, ама не се напрягам. 🙂
  Честита и на тебе! 🙂

 11. Зори каза:

  @Кръстю
  Кръстю, със закъснение и от мен „За много години!“
  Вие двамата с Ламота май нещо се закачкате със зоровете на зори, ама само тоя път ви се разминава с оплезване 😛

  @presly
  Весела и засмяна да е Новата, Presly! Щом посрещането e било със Сънчо, изкарванито ще е с Работливко. Ще видим какви ще ги вършиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *