Шейк от разбити илюзии

Разбърква се в шейкъра на делници без празници една чаена чаша мляко (за предпочитане от Млечния път, но при липса на космическо мляко – всяка крава, която не се е родила лилава, ще ви даде достатъчно подходящ продукт), добре е млякото да е съвсем леко подсладено от заблудата, че имаме време и да сме прибавили щипка глупава смелост, чаена лъжичка безпочвена вяра и няколко капки фантазия. Когато сместа започне да образува пяна, добавяме малко ванилов сироп от илюзии и разбиваме до получаването на гъста пенообразна маса, която залепва на горната устна и кара дори най-заклетите песимисти да се усмихват.

За получаването на класически шейк от разбити илюзии е добре да се използва сладолед от накълцани души, който придава специфичния горчиво-кисел привкус на напитката, но ако вече не ви е останала душа, можете спокойно да сложите и съвсем обикновен ванилов сладолед – вкусът ще е абсолютно същия.

Топка сладолед се поставя на дъното на висока чаша, долива се от добре разбърканата смес и се украсява с чадърче от глупави спомени.

Пие се по всяко време, без оглед на сезон и място.

Публикувано в Вълшебна кулинария. Постоянна връзка.

6 коментара по Шейк от разбити илюзии

 1. traiana каза:

  Рано или късно всеки го изпива, няма начин:) Но, колкото по-малко такива шейкове, толкова по-добре:),

 2. зори каза:

  @traiana
  Е, това е просто тролска рецепта – не е нужно да се опитва 😉

 3. Preor каза:

  🙂 „добре разбърканата смес и се украсява с чадърче от глупави спомени…“ Бих добавил, че някой път се пие и през махмурлива сламка..
  Страхотен коктейл Зори.
  Опитван е вече…

 4. зори каза:

  @Preor
  О-хо, Preor!
  Приличаш на комета – появяваш се, разстилаш поредната си история, а после зачезваш.
  Има ли начин да те прилъже човек да се явяваш по-често?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *