10 не!ща, които ще се случат след като анексираме Македония

Този текст бе написан първоначално за Не!новините, докато се излежавах през лежерните дни между Коледа и Нова година. Оттам изглежда не се заинтересоваха, защото не чух нищо от редакцията, но аз си харесвам писанието и реших да го споделя с вас и идните поколения. Заповядайте!

Краят на 2016-а е забележителен най-вече с броя на хората, които каканижат мрънкащо колко било зле, колко стари хора били умрели вместо да го направят по-рано, когато още били млади, и как като цяло са толкова тъпи, че Вселената винаги успява да ги изненада със всяко свое действие. Докато всички останали са обърнали поглед назад и дупе напред, ние ще използваме случилото се през изминалата година, за да предвидим едно наглед неочаквано, но в същността си безкрайно логично събитие, а именно анексирането на Македония от страна на България. Някъде към края на юли или началото на август е очевидно, че Македония ще поиска да надцака Крим и на всенародно допитване ще гласува с над 100% одобрение за присъединяването си към република България. Положителният резултат ще бъде посрещнат с бурна радост и от двете страни на западналата ни граница и под викове „Ура!“ и „Да живей!“ всички стари неразбирателства между двата ни народ ще бъдат оставени в миналото. Изпреварвайки събитията, ще ви информираме за всичко, което ще последва след като пак останете изненадани.

 

 1. Самоубийство на Красимир Каракачанов.

На сутринта след вота лидерът на българското ВМРО осъзнава, че и той и партията му се намират в екзистенциална криза, при която нямат идея защо се намират на тази земя. При условие, че се е изпълнило най-съкровеното им обещание към българския народ, то сега цялото им съществуване е изпразнено от съдържание, но не и от смисъл, който винаги им е липсвал.

Веднага след погребението Волен Сидеров и Валери Симеонов сядат в безвкусно кичозна софийска кръчма и държавнически се съгласяват състезанието за солунската митница да е честно, докато на ум се чудят как да се прецакат един другиго.

 1. Великобритания скача от Европейския съюз.

Веднага щом чуват за най-новите развития на Балканския полуостров, от Обединеното кралство зарязват течащите преговори с ЕС и моментално затръшват граници, страхувайки се от нахлуващите 18 милиона преки наследници на Александър Велики и неизброима чет съмнителни мустакати индивиди. Главните преговарящи от страна на Англия заявяват пред европейските си колеги, че всички належащи въпроси могат да бъдат договорени на спокойствие в по-нататъшен момент.

Едва след като затихва металното дрънчене от затръшващите се бариери, британците откриват:

Че македонците все пак са успели да се промъкнат;

Че броят на македонската нация не съответства на написаното в македонската уикипедия;

И че не е проблем всичките да ги заселят в позападнало предградие на Лондон, а после нещата да продължат „business as usual”.

 1. В международния индекс за борба с корупцията 130-ото място на Македония се прибавя към 90-ото на България и двете дружно изпадаме до 220-о място от общо 180. За това спомагат изключително бързо проведените семинари целящи обмен на опит в провеждане на съдебни, здравни, социални и други реформи, както и в прилагане на законодателството за ограничаване на незаконното подслушване.
 2. Нещо подобно се случва и с националния отбор по футбол в ранглистата на международната футболна федерация.
 3. В Мюнхен, Германия футболни ултраси с неонацистки убеждения биват пребити при спор по мъжки кой е стигнал по-далеч в завоеванията: Хитлер или Александър Велики.

Пострадалите твърдят пред полицията и потресената общественост, че нападателите били българи.  Министърът на външните работи отрича в национален ефир, заявявайки, че българското правителство никога не е изнасяло подобни хора за други страни, а и че това не е в ресора на неговото министерство, така че да питат някого другиго.

 1. Взимайки поука от челния български опит, в Румъния затягат режима за даване на румънски паспорти на молдовци. В Сърбия хвърлят ези/тура по отношение на Косово.
 2. Българите се усещат какво значи да присъединиш Македония.

Внезапно хората осъзнават, че вече нямаме съседи, на които да се присмиваме, да смятаме за тъпи и на които да гледаме от високо. Още по-внезапно всички осъзнават, че трябва да плащат пенсиите и социалните помощи на македонците, защото уж сме били с по-високо БВП, като се оказва, че това не върви с безакцизните горива, на които сме се наслаждавали в Македония преди присъединяването. Тъй като 90% от македонците работят в държавната администрация, рязко нараства броят на хората, чиито осигуровки ще трябва да се плащат от обикновения българин. Работната седмица е увеличена на 50 часа, а в скопските кръчми се инсталира нова аудиотехника заради нарасналите изисквания на клиентелата.

 1. Избухва гражданска война между въоръжени етнически фракции.

Едните са подкрепяни от албанските партии, а другите – от ДПС. Основната ябълка на раздора е коя групировка да пази етническия мир в страната.

 1. В Народното събрание е внесен проектозакон за финансиране на „София 2030“.
 2. В социалните медии будни граждани се усещат да погледнат внимателно и да преведат въпроса на македонския референдум. Оказва се, че покрай еуфорията никой не си е дал труда да забележи, че питането не е било за това дали Македония да бъде анексирана. Основава се Българска партия на независимостта.
Публикувано в Гост също рече. Постоянна връзка.

2 коментара по 10 не!ща, които ще се случат след като анексираме Македония

 1. Астигматизъм каза:

  Нека малко се спрем с тази Македония!

  • gost каза:

   Предполагам, че трябва да отбелязвам постовете си като сатира дори когато съм написал вече, че са вдъхновени от Не!новините…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *